Fák dőltek ki a Szalajka-völgy felé vezető sétaúton, ezért az Egererdő Zrt. lezárta a területet. Az erős havazás nem könnyíti meg a szakemberek munkáját, várhatóan egész nap zajlik majd a fák feldarabolása és elszállítása. Így térségünk egyik legforgalmasabb turisztikai célpontja csütörtökön „zárva tart”.

Vigh Ilona, az Egeredő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője kérdésünkre elmondta, kollégái jelenleg is dolgoznak a helyszínen, s várhatóan egész nap zajlanak majd a munkálatok. Ma tehát nem érdemes a Szalajka-völgybe látogatni, bármennyire is csábító a havas táj.

Ezt kéri Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere, egyben a helyi önkéntes tűzoltók vezetője is. Mint mondja, kollégáit több helyre is riasztották ma, nemcsak a Szalajka-völgy felé vezető úton segédkeznek, a vasútállomásnál is kidőlt fák eltakarításán dolgoznak. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szilvásvárad nemrég ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját, akkor megírtuk, hogy a jubileumot egy nyertes pályázat koronázta meg, amelynek köszönhetően egy új, korszerű autót állítottak szolgálatba. A műszaki mentőjárműnek azóta több bevetése is volt, a legújabb “csapattaggal” ma is gyorsan a helyszínre értek a szilvásváradi önkéntesek:

A szakemberek azt tanácsolják, aki a következő napokban erdőbe tervez túrát, kellő körültekintéssel és felkészülten induljon útnak. Fontos, hogy a havas, csúszós terepnek megfelelő bakancsot és ruházatot válasszunk, de mindenképpen legyen nálunk tájékozódást segítő eszköz, valamint egy teljesen feltöltött mobiltelefon, esetleg powerbank.

 

2021. február 11.

Korepta Lilla

Fotó: Szilvásváradi ÖTE