Újabb fejlesztés a gyöngyöspatai óvodában: a kicsik egészséges életmódra neveléséhez és a sokoldalú mozgásfejlesztéshez járul hozzá a most épülő sportpálya.

Hevér Lászlóné polgármestertől megtudtuk: a rég várt beruházáshoz a Kormány hazai forrást biztosít, a tervezést, csakúgy mint a kivitelezést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. végzi.

Az óvodánk lejtős területen fekszik, így az megelőző munkálatok során támfalakkal először egy vízszintes terepet kellett kialakítani. A pálya gumiborítású lesz, így biztonságban sportolhatnak, labdázhatnak a gyermekek. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, ezzel még szebbé, vonzóbbá és használhatóbbá vált az óvoda. Korábban pályázati forrásból már sikerült felújítani az épületet, most pedig az udvar válik még praktikusabbá – mondta Hevér Lászlóné.

Az óvodában különösen nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra, a környezettudatosságra, ezért is kaptak Zöld Óvoda címet. A környezetvédelem is a mindennapjaik része, fejlesztő játékokat is készítenek a háztartásban keletkező papír- vagy műanyag hulladékból és részt vesznek Stiller Tamás ovikert programjában is.

2021. 05. 21.
Kékes Online, Burián Orsolya