Az apátság tervezett felújítása miatt a KulTurDia Nonprofit Kft. 2021. augusztus 31-én befejezi a bélapátfalvai apátsági templomnál a turisztikai célú szolgáltatásait, ezen a napon fogadják utolsó alkalommal a látogatókat.

Mezőné Kovács Edit Bélapátfalvai Kulturális, Turisztikai és Média Nonprofit Kft. elmondta: a nap folyamán több alkalommal indítanak élőszavas idegenvezetést, amit kis orgonajáték követ majd. Érdemes úgy érkezni az apátsághoz, hogy be tudjanak csatlakozni egy-egy vezetésre: 11 00 órakor, 13 00 órakor, 15 00 órakor, és végül 16 30 órakor indulnak majd a csoportok. A 31-ei programokon való részvétel ingyenes.

Az idegenvezetés után a résztvevők egy totó kitöltésével tesztelhetik a megszerzett tudásukat, a helyesen kitöltők között ajándékokat sorsolnak ki, s megkóstolhatják az apátság melletti forrás – a legenda szerint örökké fiatalon és szépen tartó  – vizéből készült frissítőt és a híres, a Kálvária dombon virágzó levendulával ízesített helyi specialitásnak számító kekszet is.

A megszokott ismertető kisfilm helyett ezen a napon egy olyan film képkockái peregnek majd, ami az elmúlt évek népszerű rendezvényeit, a számtalan csoportos programot, kedves emlékeket idéznek fel.

2021. 08. 22.