Pádárné GyuriczaHenriett polgármestert a rendezvény másnapján kérdeztük a tapasztalatokról.

Óriási siker volt idén is a Burgonya Nap. Nem tudok elég hálás lenni a szervezőknek, a helyi lakosoknak és az ide érkező vendégeknek, hiszen mindenkinek fontos szerepe volt a településünk legnagyobb rendezvényén.

Az óvoda, az iskola, a hivatal dolgozói, a polgárőrök, a közfoglalkoztatottak, diákok, civil szervezetek mind segítettek, a vadásztársaság, az asszonykórus és a tánccsoport is kitett magáért, hogy mindenki jól érezze magát. Nagyon kedves gesztus volt Balla időseitől, hogy bár kilátogatni nem tudtak a forgatagba, közülük többen küldtek házi készítésű süteményt a rendezvényre. Ez igazán szívet melengető, nagyon meghatódtunk!

Szerencsére az időjárás is a kegyeiben fogadott minket, így semmi nem ronthatta el a sok száz ember hangulatát. A burgonyát minden formában szeretjük, így nagy örömmel kóstoltuk végig a sok finomságot, Balla hagyományos krumplis ételeit. 1500 adag étel egy óra alatt fogyott el – azt hiszem ennél nincs jobb mérőszám a sikerességet tekintve.

A Burgonya Nap ismét összehozta a falut, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől. Jövőre ezekből merítünk erőt, hogy ismét együtt burgonyázhassunk!

2021. 09. 05.
Kékes Online, Burián Orsolya

Fotó: Zelei Dániel