Detken sport-és kreatív programokkal készülnek az őszre, de gondoltak a kisgyermekesekre és az idősekre is.

Október elsején, az idősek világnapja alkalmából minden detki nyugdíjast szeretettel várnak a Faluházba 17.00 órára: az est folyamán fellép a Nagyúti Asszonykórus, Kovács Bogi, az EKKE Gimnáziumának ének-zene tagozatos tanulója, és operett gálát is hallgathatnak a helyi nyugdíjasok.

Október 4-én a legkisebbeké a főszerep: a 3 éves kor alatti kicsik Totyogó délutánon vehetnek részt szüleikkel a Benedek Elek Óvodában 16.00-17.00 óráig. A program célja, hogy a családok megismerkedjenek az óvodával, az ott dolgozó nevelőkkel.

Ezen a napon veszi kezdetét a kézműves szakkör is, melynek lelkes tagjai minden hétfőn 16.00 órakor jönnek majd össze a Faluházban. Az alkotókörbe várják a fiatalokat és az időseket egyaránt!

14-én elstartol a Nyugdíjas klub, melynek szintén a Faluház ad otthont. Az első alkalmat követően havonta egyszer, egy csütörtöki napon 15.00-17.00 óra között találkoznak majd a szépkorúak. A klubot Pári Mirella és Drelyóné Székely Irén vezeti. A részvétel ezen az eseménysorozaton is díjtalan.

16-án egészségnapra készülnek a detkiek: 14.00 órától a Faluházban ingyenes egészségügyi szűrőprogram keretében mérhetik fel állapotukat. Lehetőség lesz vérnyomás- és vércukor- és testtömeg-index mérésre, látás- és hallásvizsgálatra, de a résztvevők megismerkedhetnek az elsősegélynyújtással is. A programot vetélkedő és gyümölcsszobrászat színesíti, s minden megjelenő vendég ajándékot kap!

Októberben is folytatódik Detken a szeptember végén indult torna a sportcsarnokban.  A mozogni vágyó hölgyek minden kedden 18.00 órakor találkoznak a csarnokban, a foglalkozásokat Varga Zoltánné Ildikó vezeti. Legyen szó alakformálásról vagy stresszoldásról, a mozgás jó választás! A torna 400 forintba kerül alkalmanként.

Október 31-én Halloween sétára hívját a falu lakóit, hogy az eseményhez illő jelmezbe bújva járják az utcákat édességek után kutatva. Ez már a harmadik Halloween séta lesz Detken, s eddig mind nagy sikert aratott, 150-200 fő részvételével.

November 11-én Márton napot tartanak a Faluházban a Benedek Elek Óvoda és a Detk Jövője Egyesület szervezésében. Az óvodások műsora mellett tökfaragó verseny, lámpás felvonulás, libazsíros kenyér- és újbor kóstolásra is számíthatnak a rendezvényre ellátogatók. A faragott töklámpásokat versenyre is lehet nevezni, az alkotásokat november 11-én délig lehet leadni a Faluházban. A legizgalmasabb tökökre a vendégek szavazhatnak, a nyertes ajándékát pedig a Detk Jövője Egyesület biztosítja majd.

Detken a nyár is mozgalmasan telt, s ősszel sem lehet majd unatkozni!

2021. 09. 28.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Pixabay