Gyöngyös jelesre vizsgázott együttműködésből: mától egy időtálló, kényelmes és korszerű útszakasz szolgálja a városban közlekedőket – fogalmazott Horváth László, a térség országgyűlési képviselője a felújított 24-es út első szakaszának átadóján, pénteken.

Horváth László köszönetet mondott Magyarország Kormányának, hogy hazai forrásból biztosította a szükséges pénzeszközöket, és biztosítja a továbbiakban is. Köszönetét fejezte ki a közútkezelőnek az alapos előkészítésért és tervezésért, kiemelkedő szakmai munkájáért, rugalmas hozzáállásáért. Hozzátette: köszönet illeti a kivitelezőt is, hiszen példát mutatott szakmai felkészültségből, rugalmasságból, figyelmességből, s a lakossági igényeket is figyelembe vette. Köszönet illeti a volántársaságot, hogy a rendkívül forgalmas szakaszon ideiglenes forgalmi renddel segítette a munkát, és a zöldhullám kialakításában is együttműködik. Köszönet illeti továbbá Gyöngyös városát, mert fontos részletekkel tudta kiegészíteni ezt a vállalkozást.

 „Külön köszönetet mondok a gyöngyösieknek, hiszen türelemmel, odafigyeléssel viselték az elmúlt időszak korlátozásait, melyek óhatatlanul velejárói egy ilyen felújításnak!”

Az országgyűlési képviselő szólt arról is, hogy a projekt közben tragikusan elhunyt Balázs Attila főépítésvezető is azt mondaná erre a munkára: ez rendben van! Sokunk nevében mondok köszönetet neki, emlékét őrizzük! – fogalmazott Horváth László.

Hangsúlyozta:

„Az elvégzett munka alapján bizakodással tekinthetünk a folytatásra, mert a munkát folytatjuk: haladunk tovább a 24-es felújításával, és rövid időn belül megkezdjük a Nyugati elkerülő első szakaszának munkálatait is! Gyöngyösön elkezdődött az útépítések időszaka!”

 

Szabó Zoltán, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, kevesebb mint 100 nap alatt 1828 méter út újult meg, több mint 3600 méter szegélyt cserélt ki a kivitelező, s közel 3700 tonna aszfaltot dolgoztak be a munkálatok során. Megújultak a szakaszon az autóbuszmegállók, korszerű betonburkolatot kaptak, valamint új jelzőlámpás csomópontok épültek. A meglévő csomópontokban pedig akadálymentesítették az átjutást, a látássérültek részére taktilis jeleket alakítottak ki. Hozzátette: egy éve született kormánydöntés arról, hogy a kiemelt társadalmi igényű projektek sora közé a 24-es számú főút felújítása is bekerül, a 3-as számú főúttól egészen Mátraházáig, 15 kilométernyi szakaszon. Ennek az első üteme készült most el, a projekt költsége 667 millió forint volt.

Szabó Zoltán köszönetet mondott Horváth Lászlónak, hogy segítette a projekt megvalósulását, mellyel régi és jogos álma válhatott valóra a gyöngyösieknek. Hozzátette, köszönet illeti a kivitelező HE-DO Kft-t is, hogy határidő előtt kiváló minőségben végezte el a felújítást. Mint mondta, a munkálatok folytatódnak, további 13 kilométer újul meg.

Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, mindig öröm számukra, ha „hazai pályán”, Gyöngyösön dolgozhatnak, majd köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki munkájával segítette, hogy a beruházás során zökkenőmentesen, a forgalom fenntartása mellett végezhették a kivitelezést.

 

2021. november 12.

Szöveg és fotó: Korepta Lilla