Április 22-én 10.00-17.00 óra között ingyenes szűrővizsgálatokra várják a helyi lakosokat. A programot előadások és piac is kíséri Pétervásárán, a Keglevich u. 19 szám alatt, a kastély mellett, a szakiskolai portával szemben.

A szűrővizsgálatok között lesz vércukor-, koleszterin-, trigliceridszint- és PSA mérés, de készítenek EKG-t, vérnyomást- és légzésfunkciót mérnek, meghatározzák a boka-kar indexet, s kardiológiai-, bőrgyógyászati- és szájüregi szűréseket is végeznek.

Az esemény részeként újraélesztési bemutatót tartanak és véradási lehetőség is lesz az Egri Vöröskereszt szervezésében.

Az egészségnapra látogatók Leader pályázati tanácsadást hallgathatnak meg a vállalkozás- és turizmusfejlesztéséről, lesz lélekegészségről és bioborászatról szóló tájékoztató, jóga, fitoterapeuta s több mint 50 kiállító és vásározó termékei közül válogathatnak.

S hogy mi lesz a piacon? Egyebek mellett vegyszermentes, bio, egészséges ételek, lekvárok, szörpök, csatnik, gyógynövények, levendulás termékek, bentonit alapú kozmetikumok, lúgos vizek, mikrozöldek, erdei gombás és homoktövis, valamint chilis készítmények, és ősi gabonákből készült termékek.

A Pétervásárai Szakiskola közreműködésével zöldségpalánta vásárt is tartanak a helyszínen az iskola saját nevelésű palántáiból.

Érdemes szétnézni, s akár megelőzési célból is elvégeztetni néhány vizsgálatot. Lesz tombola is, melyet az önkéntes véradók között sorsolnak ki.

Az esemény pályázati támogatással valósul meg.

2022. 04. 20.
Forrás: Pétervására város hivatalos Facebook oldala
Fotó: Pixabay, silviarita