Egyre több település kínál érdekes programokat hétvégére, így érdemes kirándulást tervezni, hiszen a programok mellett megismerhetjük az adott település nevezettségeit is. Szombati napra ajánlunk három rendezvényt.

Szentdomonkos

A helyi általános iskola udvarán egy órakor kezdődik a program, ezen fellép többe között a Rákóczi Péter Ifjúsági Fúvószenekar, a Váraszói citerazenekar, a Fedémesi asszonykórus, a Bükkszenterzsébeti asszonykórus, a helyi Palóc Fonó Hagyományőrző Egyesület. Utóbbiak két éve ünnepelték fennállásuk negyedszázados jubileumát, aktív részesei a település kulturális életének. Több településről is érkeznek fellépők, így a népzenét kedvelők sokszínű programot élvezhetnek. Aki pedig még nem járt erre, annak azért is érdemes felkerekedni, hiszen és Észak-hevesi térség egyik legszebb környezetében terül el a település

Gyöngyöspata – Páva 50

Gyöngyöspatán mindig is népszerűek voltak a hagyományőrző rendezvények, minden bizonnyal most szombaton is sokan lesznek kíváncsiak a Gyöngyöspatai Hagyományőrző Népdalkör Páva 50. jubileumi műsorára. A helyi fellépők között a Gyöngyöspatai Hagyományőrző Népdalkör mellett ott lesz a Gyöngyöspatai Bokréta Óvoda és Bölcsőde, a Gyöngyöstarjáni Pávakör. A környező települések is képviseltetik magukat, Szücsiből a Népművészeti Egyesület érkezik, Gyöngyöshalászról a Népdalkör lép fel, míg Gyöngyösorosziból a Férfikórus érkezik. A műsor után bálra is várják az érdeklődőket, így egy hangulatos estével zárul majd a program.

Ivád

Igazi családi napra várják az érdeklődőket Ivádon, a sportpályán. Délelőtt a helyi ovisok, majd az egerbaktai nyugdíjas klub vegyes énekkara lép fel. Karate bemutató után kora délután a zumbával lehet megismerkedni. Késő délután a Cairo együttes, majd ezt követően a Jump Rock Band szórakoztatja a vendégeket. A gyerekeket egész nap ugrálóvár, kézműves foglalkozások, arcfestés, gyöngyfűzés és trambulin is várja, de emellett lesz egészségügyi szűrés is. Aki pedig Észak-Hevesnek ezt a részét kevéssé ismeri, annak ajánljuk, hogy a településről alig két kilométerre található Keglevich kilátót mindenképpen keresse fel. Aki gyalogos túrát szeretne tenni, annak a Kis-Lyukas kő és Nagy-Lyukas kő vagy más néven Táltos szikla felkeresését ajánljuk, a panoráma kedvéért mindenképpen érdemes megmászni a különleges, homokkő alkotta természeti képződményeket.

 

2022. április 22.

Kápolnai Nagy Ágnes