Budapest, 2022. április 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje (b) és Áder János köztársasági elnök kezet fog a Sándor-palotában 2022. április 29-én. Az államfő Orbán Viktort kérte fel a következő kormány megalakítására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Magyarországnak mindig olyan kormányra van szüksége, ami a leginkább alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni – fogalmazott Orbán Viktor miután Áder János köztársasági elnök pénteken felkérte az új kormány megalakítására.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a veszélyek évtizede az, ami előttünk áll.

„Háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei, ennek következtében gyötrelmek előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki.”

Kiemelte: április 3-án az emberek egy világos döntést hoztak arról, hogy elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot.

 

Vagyis ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy az elért eredményeit Magyarország megőrizhesse – tette hozzá.

 

2022. április 29.

Forrás: hirado.hu