A kormánypártok április 3-án elsöprő győzelmet arattak az országgyűlési választásokon, melynek köszönhetően a Fidesz-KDNP pártszövetség negyedik alkalommal kapott kétharmados többségű parlamenti felhatalmazást Magyarország vezetésére. Több mint 3 millió magyar választópolgár számára volt egyértelmű, hogy Orbán Viktor az a vezető, aki képes lesz garantálni Magyarország békéjét és biztonságát.

Heves megye kettes számú választókerületének 56 településéből 53-ban a választópolgárok Horváth Lászlóra (Fidesz-KDNP) leadott szavazatuk többségével értékelték az elmúlt időszak eredményeit. A képviselő hetedik országgyűlési képviselői ciklusát 28 878 választó felhatalmazásával kezdhette meg: ez a valaha volt legmagasabb elért szavazatszám a választókerületben. Gyöngyös 30 választóköréből 2018-ban még 27-et nyert meg Vona Gábor, Horváth László akkor mindössze 3 szavazókörben kapta a több voksot. 2022. április harmadikán már 15 gyöngyösi szavazókörben bizonyult népszerűbbnek a kormánypárti jelölt. A 2018-as eredményhez képest Horváth László támogatottsága jelentősen növekedett Gyöngyösön: a városban most 7967 szavazatot kapott, ami 1066-tal több, mint a 2018-ban elért 6901-es szavazatszám.

Horváth László úgy fogalmazott, ennek megfelelő felelősséggel és elkötelezettséggel folytatja a képviselői munkát. Mint elmondta, köszönet illet mindenkit, aki részt vett a választáson, hálás azoknak is, akik bizalmukkal és szavazatukkal támogatták. Megszolgálom – hangsúlyozta a hivatalos végeredményt követően.

Az országgyűlési választások eredményének kihirdetése után a megszokott rendben lezajlottak a hivatalos események. A gyöngyösi városházán Horváth László átvette megbízólevelét, az ünnepélyes rendezvényen úgy fogalmazott: a megbízólevél ugyan az ő nevére szól, a siker mögött azonban sok ezer ember támogatása, kemény és fáradhatatlan munkája van. Szavai szerint a munkát abban a szellemiségben folytatják a választások után is, ahogyan azt megszokhatták: határozott kiállással Magyarország érdekei mellett. Mint azt kiemelte, a kormányzati döntéseink hazánk békéjét és biztonságát szolgálják az szomszédban zajló háború és az egész világot érintő energiaválság közepette. A célkitűzésekről is hallhattunk, Horváth László szavai szerint: „Hiszünk abban és teszünk is azért, hogy a munkára épülő magyar gazdaság továbbra is lehetőséget biztosítson a családok támogatására, az idősek megbecsülésére, a fiataloknak nyújtott kedvezményekre, és a munkahelyek megvédésére.”

Az országgyűlési képviselők felvették mandátumukat, esküt tettek, elkezdődött a parlamenti munka.

Horváth László a kampányban nyújtott segítségüket egy közös rendezvényen köszönte meg aktivistáinak: az eseményen a 700 fős csapat előtt az Ismerős Arcok zenekar lépett fel, akik egy közös számra Horváth Lászlót is a színpadra invitálták, a képviselő szájharmonikával szállt be a produkcióba.

 

2022. május 17.

Kékes Online