A helyi lakosságot Ferencz Péter polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a változásokról.

Az ünnep részeként augusztus 19-én, két év kihagyás után újra tartanak tűzijátékot a településen, igaz, egy rövidebb, költségtakarékosabb produkciót rendelt az önkormányzat. A programokat, koncerteket, szolgáltatásokat is a költségkímélés jegyében állították össze.

A polgármester tudatta: a tervezett és a szűkített költségvetés közötti összeget őszre a szociális alapba csoportosítják át, ezzel is segítve a rászorulókat.

A műsor tehát augusztus 19-én este 8.00 órától fergeteges reggae koncerttel indul a szokásos tóparti helyszínen. Másnap, augusztus 20-án, a Szent István nevét viselő települési templomban tartják a búcsút. 11.00 órától ünnepi szentmise, kenyérszentelés és templom előtti kertben az új Szent István szobor megáldása szerepel a programban.

A délutáni órákban a tóparton folytatódik az ünneplés, a gyermekek részére számos ingyenes játék használata, arcfestés, csillámozás. A legkisebbek részére gyermek-koncertet mutatnak be, majd a felnőtt korosztálynak kedveskednek egy könnyűzenei előadással.

2022. 08. 08.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Gyetvai Péter