A diákoknak az Új Nap Egyesület tartott izgalmas kutyás foglalkozást, ahol a helyes állattartás alapjait tanították meg.

Bozsik-Pál Yvett, az egyesület vezetője kérdésünkre elmondta: évek óta rendszeresen járják a Gyöngyös környéki óvodákat, iskolákat, ahol a gyerekeknek, fiataloknak életkori sajátosságainak megfelelően adják át a helyes kutyatartás alapjait.

– Ebben az életkorban még nagyon fogékonyak a gyermekek, így bízunk benne, hogy az élményszerű foglalkozások nyomot hagynak bennük, és felnőttként jó bánnak majd az állataikkal.

Nagyon fontos, hogy minél korábban legyen előttük egy minta arra vonatkozóan, hogy mit lehet és mi az, amit nem szabad megtenni a családi kedvencekkel. Kivétel nélkül szeretik az állatokat, a kicsit félősebbek is hamar feloldódnak. Salima, Sonar és Krupy kutyáink már rutinos bemutatózók, a trükkök, ügyességi és engedelmes feladatok után imádják begyűjteni a méltán megérdemelt simogatásokat.

Elmondjuk a gyerekeknek azt is, hogy egy kutyus sok mindenre képes, lehet belőle például segítő- vagy mentőkutya is. Ezt a helyszínen elbújós-személykeresős gyakorlattal szoktuk demonstrálni, ami mindig nagy sikert arat.

Őszintén hiszünk benne, hogy a hasonló foglalkozások hozzájárulnak majd egy olyan jövőhöz, amiben már nem lesz állatkínzás, rosszul tartott, elhanyagolt vagy bántalmazott négylábúak.

Külön köszönjük a feldebrői iskolásoknak az adományokat, amiket az általunk gondozott mentett kutyusoknak gyűjtöttek.

2022. 10. 19.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Új Nap Egyesület