A XVI. kerületi Thököly út második, 500 méteres szakaszán is elkészült a zárt csapadékcsatorna, a teljesen új útpályaszerkezet és a járda. A munkaterületet 2022. április 6-án vette át a HE-DO Kft., a műszaki átadás október végén zárul le.

A budapesti XVI. kerületi önkormányzat megbízásából indult el a sashalmi Thököly út felújítása idén tavasszal a helyi gyűjtőút, a piac és az üzletek megközelíthetőségének biztosítása mellett. Az elöregedett, közművekkel szabdalt út, valamint a nem egységes szélességű és burkolatú járda elbontása és újraépítése négy kivitelezési ütemben valósult meg a HÉV-sínektől a Budapesti úti kereszteződésig tartó 1021 méteres szakaszon. A szakemberek a projekt keretében megépítettek egy zárt, egy kilométer hosszú csapadékvíz-elvezető csatornát, illetve hét buszmegállót is.

„A kivitelezést nehezítette az elégtelen altalaj-teherbírás, amit gyakorlatilag a teljes hosszon erősíteni és cserélni kellett. További kihívást jelentett, hogy a csatorna nyomvonala egy jelentős szakaszon a talajvízszint alatt húzódott, négy-öt méter mélységben, ahol közműkeresztezések és párhuzamos közműnyomvonalak akadályozták a munkát” – tájékoztatott Timár Gellért fő-építésvezető.

 

2022. október 20.