Közbeszerzési eljárás keretében, közel 20 kilométeren keresztül újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Abaújkér és Gönc között. A kül- és belterületi szakaszokat egyaránt érintő munkálatok a tervek szerint 2022 novemberében fejeződnek be.

A HE-DO Kft. a 3713 jelű Abaújkér‒Gönc összekötő út 0+000 és 19+828-as kilométerszelvénye között végez burkolat- és hídfelújítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából. A projektelemekre vonatkozó kivitelezési pályázat kiírását többek között forgalombiztonsági és utaskényelmi szempontok tették indokolttá a repedezett, több helyen megsüllyedt és kátyúkkal tűzdelt szakaszon. Az útépítő cég szakemberei 2022. július 15-én vették át a munkaterületet, és azonnal el is kezdték a jellemzően rakott kőalappal épült aszfaltburkolatú út javítását. A felújítás a külterületi szakaszokon kívül Vizsoly, Vilmány és Göncruszka települések belterületi szakaszait érinti.

„A munkaterület átvétele után azonnal megkezdtük a kétoldali földárkok árokrendezési és építési munkáit és az átereszek tisztítását. Ezzel párhuzamosan a lokális pályaszerkezet-cserékkel is haladtunk, amiket augusztus közepére be is fejeztünk. A régi burkolat elbontását követően új aszfaltot kaptak a buszváró peronok, majd buszmegállóöblöket építettünk át. A projekt részeként új korlátot, vasbeton szegélyeket, sóvédelmi bevonatot és vizsgálólépcsőt kapott a göncruszkai Kőhíd-patak híd is.”  – tájékoztatott Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

A befejező szakaszban átlagosan 5,5 cm vastagságú kiegyenlítő és 4 cm vastag aszfaltkopóréteg került a teljes útszakaszra, ezzel párhuzamosan az útcsatlakozások is megépülhettek. Jelenleg a kétoldali padka feltöltése, a jelzőtáblák kihelyezése és a burkolati jelek felfestése folyik.

 

2022. november 24.