Domoszló Községi Önkormányzat és Képviselő-testülete a napokban a művelődési házban várta a település azon lakóit, akik ebben az évben töltik, vagy korábban már betöltötték a 65. életévüket, hogy az idősek világnapja alkalmából köszöntse őket. Az ünnepi eseményt Paulenka Richárd polgármester köszöntő beszéde nyitotta meg, amit Horváth László térségünk országgyűlési képviselőjének méltató gondolatai követtek.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében úgy fogalmazott:

Az idős kor felé haladva, az idős kort megélve a szépkorúakban egyre inkább erősödik az az érzés, hogy a jövőt tervező, állandó előre tekintés helyett fontosabb a jelennel törődni. Már nem ugyanaz a fontos, mint fiatalkorban, nem az újabb megszerzendő javak, dolgok, hanem a meglévő megbecsülése. Idős korra már sok minden a helyére kerül az emberben, megérti az élet lényegét, és értékeli azt, ami az övé. 
A köszöntők elhangzása után rendhagyó módon folytatódott a rendezvény, hiszen egy festménykiállítás megnyitójába „csöppentek” a résztvevők. Megnyílt az Árvai Istvánné Németh Julianna, egykori domoszlói lakos festményeiből álló kiállítás, amit a művelődési házban tekinthetnek meg az érdeklődők.
Juliska néni kedves szavait egy szívhez szóló vers követte, amit Farkas Attila a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke szavalt el a szépkorú vendégek köszöntésére.
Már hagyomány az idősnapi rendezvényen, hogy polgármester úr 1-1 szál virággal külön köszönti a 90. életévüket betöltött vendégeket, valamint virágcsokorral, emléklappal és az önkormányzat ajándékával kedveskedik az 50., illetve 60. házassági évfordulójukat ünneplő házaspároknak. Ebben az évben 17 olyan lakója van településünknek, aki már betöltötték a 90. életévüket. Közülük Szőllősi Istvánné Annus néni volt jelen az eseményen. A távol maradt ünnepelteknek hozzátartozóik által juttatták el a virágokat és jókívánságainkat.
Két Domoszlón házasodott házaspár is szép kerek évfordulót ünnepel ebben az évben. 50 éve kötött házasságot Handrik László és Galó Mária, valamint 60 éve kötött házasságot Zaja János és Gubancsik Anna Veronika.
A köszöntések sorát Márió a harmonikás egy órás színvonalas, szórakoztató műsora követte.
2022. december 8.
Forrás: Paulenka Richárd közösségi oldala, Horváth László hivatalos közösségi oldala