Pétervására polgármestere, Eged István ellen indított lejárató kampányt Hadházy Ákos, a botrányairól hírhedt országgyűlési képviselő. Az észak-hevesi település polgármestere Facebook-oldalán közzétett videójában részletesen reagált Hadházy vádjaira.

Eged István úgy fogalmazott, polgármesterként és vállalkozóként is büszke eddig elért eredményeire, s ahogyan korábban, úgy most is minden pályázati forrásból érkező pénzzel el tudott és el tud számolni. Közösségi oldalán látható videójában a Ház a tónál vendégházba is bepillantást enged, mint mondja, a szálláskeresők közt népszerű házban tavaly félezer vendégéjszakát töltöttek a turisták.

A polgármester kitért arra is, hogy a Vezekény-völgyi víztározót, vagyis a helyi tavat még 2010-es polgármesterré választása előtt, 2003-ban vásárolta meg a családjához köthető vállalkozás. A helyi horgászegyesület – melynek ő nem tagja – jelenleg 150 főt számlál, közülük 40-en gyermekek, akik ingyen horgászhatnak a tavon, de a felnőttek is minimális díjért hódolhatnak szenvedélyüknek.

Eged István az Aranykakas fogadóval kapcsolatban hangsúlyozta, az étterem 23 éve, vagyis jóval polgármestersége előtt már a családja tulajdonában állt, s jelenleg is 15 embernek ad munkát. További részletek az alábbi videóban:

 

2023. január 28.

Forrás és fotó: Eged István közösségi oldala