Tóth Tamás és családja

A havas táj látványa napjainkban már ritkaságszámba megy, ám hazánk magasan fekvő pontjain, így Kékestetőn is tartja magát a tél. Nemcsak a kirándulók, hanem a hóemberek legnagyobb örömére!

Egy héttel ezelőtti sétánk alkalmával mókás házigazdákkal találkoztunk a hegyen, az Angyalok tisztásán hóemberek sokasága csalt mosolyt a kirándulók arcára. Láttunk megfáradt, fekvő hóembert, de olyat is, ami stabil lábakon álldogálva várta, hogy bekerüljön a családi fotóalbumba. Arra kértünk benneteket, osszátok meg velünk ezeket a képeket. Íme 🙂

Csibi Helga fotói:

Bartháné Iványi Judit képei:

Gazdag Betti fotói:

Tóth Tamás és családja:

 

Köszönjük a képeket! 🙂 Ne feledjétek, a múlt heti lezárás már nincs érvényben a Kékestető felé vezető úton, de a szakemberek óvatosságra intenek.

A Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság közleményében emlékeztet, hogy fakidőlések, ágleszakadások veszélye miatt volt útzűr a január 21-22-i hétvégén a kékestetői bekötőúton. Torlódás alakult ki Galyatetőnél, a Bükkben pedig a Szalajka-völgyből az Olasz-kapuhoz vezető utat kellett a gépkocsiforgalom elől lezárni. Vármegyénk tűzoltóit főként szombaton riasztották veszélyes fák és faágak miatt. Mint írják: a Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság szűk körű, csütörtöki egyeztetésén elhangzott: komolyabb baleset és fennakadás nem volt, köszönhetően a kirándulók belátásának, körültekintésének és a szolgálatot teljesítő közreműködőknek. Nagy volt a forgalom a Mátrában és a Bükkben, de a túrázók jellemzően elkerülték a zárt erdőterületeket, mentésre nem volt a hétvégén szükség.

A január 28-29-i hétvégén jelentős csapadékra nem kell számítani, így a rendőrség, a közút, a katasztrófavédelem és az Egererdő részvételével tartott megbeszélésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy útzárra nincs szükség, ugyanakkor a forgalmas pontokon, parkolóknál a rendőrség és a polgárőrök továbbra is segítik a közlekedőket.

 

Kékes Online, K. L.

2023. január 28.