Szombaton a bátori falunapra látogattunk el, ahol családias légkör, és határtalan jókedv várt bennünket. A csendes kis faluba érve nem kellett sokáig keresgélni, merre lehet a rendezvény, hiszen a szabadtéri zene mellé vidám gyerekzsivaj is fogadott bennünket a játszótéren az ugrálóvárnál. Pallagi Alfréd polgármestertől azt is megtudtuk, hogy minden évben tartanak falunapot, szeretnék a falu közösségét egyben tartani, illetve az új beköltözőknek lehetőséget adni arra, hogy bekapcsolódhassanak ilyen módon a helyiek mulatságaiba, a település lakossága a korábbihoz képest emelkedőben van, már 400 feletti lélekszámú.

Az idén nem ez a mostani volt az egyedüli rendezvény, hiszen farsangolás volt az év elején, de nem is az utolsó lesz, mert Mikuláskor is össze fognak jönni. Igyekeznek változatos programokkal vonzóvá tenni a rendezvényeiket, melyre jó példa ez az esemény is.

Polgármesteri köszöntő

Kiss Alexandra és Zádori Szilárd kiváló előadásukkal a megnyitó után máris jó hangulatot teremtettek a téren: nem csak a közelmúlt slágereit adták elő, de a nézőközönség nagy örömére operettslágereket is elénekeltek.

Hamar jó hangulat kerekedett a slágerek hallatán

A téren felállított sátor alatt hamar sor kerekedett az ebédosztáskor, aztán a beszélgetés elhalkult, és mindenki neki látott a finom étkeknek.

Egyszerre fotózkodni és ebédet osztani? Ki hallott még ilyet?!

A rendőrségtől érkezett szakemberek külön foglalkozást tartottak gyerekek számára, ahol nem csak különböző feladatokat oldhattak meg, de aki a helyszínre érkezett, nyilvántartásba vetethette a kerékpárját is, mely így egy esetleges lopás esetén a rendőrség számára könnyen azonosítható.

Játszva tanulhatnak a gyerekek

Az egészségsátorban vérnyomásmérés, vércukormérés, és orvosi tanácsadás is várta a jelentkezőket. Fiatalok és idősek is egyaránt igénybe vették a lehetőséget, és  háziorvosukkal is konzultálhattak.

Első az egészség!

A gyerekek számára a buborékshow hozott nagy vidámságot a tér közepén. Hamar összeszaladtak a falu apróságai, de a nagyobbak is, és egymás elől kapkodták össze a feléjük szálló buborékokat. Jó móka volt!

Ide gyorsan az összes buborékot!

A Szárnyas Sárkányok “Medvés” című műsorával nagy mulatságot rendeztek, ahol a nézőtérről kötelező volt a részvétel – szerencsére a jelentkezőkből akadt elég. Befutott hozzájuk Romeo, a medve, aki előbb gazdát választott magának, majd táncolt is vele. A kötéltánc sajnos nem ment neki hibátlanul, mert egyszer nagyot esett róla, de aztán másodjára nem vallott kudarcot.

A bátori falunap éjszakáig tartó remek programjaival minden bizonnyal emlékezetes marad a falusiak számára, oda érkező vendégként mi is remekül éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást, és a remek szórakozást! További képek galériánkban tekinthetőek meg.

2023. 07. 24.
Kékes Online, Gyetvai Péter
Fotó: Gyetvai Péter