Halászlével, pörkölttel, cigánykáposztával és bodaggal is megkínálták a horgásztóhoz érkező vendégeket a bodonyiak.

A horgásztónál gyűlt össze a falu apraja-nagyja a hétvégén Bodonyban. Az eseményt az önkormányzat, a polgárőr egyesület és a horgászegyesület támogatta. Vince János, a falu polgármestere elmondta, hogy minden évben hagyomány már a településen a tavasz köszöntése egy jó hangulatú összejövetellel.

„Évek óta megünnepeljük a majálist, most egy pár nappal hamarabb szerveztük meg a tavaszköszöntő rendezvényünket, amely idén is igen jól sikerült, népes társaság gyűlt össze. Bodonyban ugyanis a számottevő őslakosság mellett szerencsére sok új betelepülő család is él, valamint a roma közösség is meghatározó, így fontosnak tartom, hogy olyan közösségépítő programokat, összejöveteleket szervezzünk, amelyek összekovácsolják az itt élőket. Ez is egy ilyen jó hangulatú, egész napos program volt. A horgászaink természetesen halászlevet főztek a bográcsba, az önkormányzat dolgozói egy ízletes pörköltet készítettek, a cigánykáposztához pedig a helyi roma asszonyok sütöttek egy jó adag bodagot is – mesélte el portálunknak a polgármester.

Hozzátette azt is, hogy a délelőtt folyamán a gyerekeknek ügyességi versenyeket, arcfestést tartottak, a nagyobbak a tó túloldalán a polgárőrök szervezésében légpuska lövészeten vehettek részt, de volt zene, mulatság és vidám beszélgetések. Külön kiemelte Vince János azt is, hogy a helyi horgászegyesület, – amelynek taglétszáma félszáz fő- igen aktív szerepet vállal a közösségi eseményeken.

A rendezvényen kiderült az is, hogy az önkormányzat nemrég egy csaknem 6 millió forintos Magyar Falu pályázatot nyert, amelyből egy új játszótér épülhet a településen.

„Bodonyban sokáig nem volt játszótér, aztán két évvel ezelőtt adományokból sikerült egy kisebbet megvalósítani a volt óvoda udvarán. Ebből a most elnyert összegből viszont egy komolyabb, nagyobb játszóteret szeretnénk építeni a Dózsa úton, amelyhez a parkosítást is feltétlen elvégeznénk. Ha pedig a későbbiekben lesz rá lehetőségünk, akkor ezt bővítenénk egy kondi-parkkal is, amely most még csak álom” – fogalmazott a polgármester.

Vince János kitért arra is, hogy a falu lakossága mintegy 750 fő, de a tizennégy év alatti gyerekek száma eléri a 120-at. A nyári időszakban pedig a falu lakossága a víkendház tulajdonosoknak és az itt nyaralóknak köszönhetően akár meg is duplázódhat, így fontos, hogy a helyi és az itt nyaraló gyerekeknek modern, szép és biztonságos játszóterük legyen.

2024. 05. 05.