Tizenkét facsemetét ültettek el a napokban a településen, tájékoztatta szerkesztőségünket Farkas Sándor. Verpelét polgármestere elmondta, hogy nyolc vérszilva fát és két galagonyát ültettek el a sétakertben, illetve két darab vérszilva facsemete a Tarna-híd előtti bicikli út melletti zöld területre került.

„Tavaly nyáron rengeteg közterületen lévő fát kellett kivágni a vihar okozta károk utóhatásaként. Sajnos ezek az idős fák veszélyt jelentettek a környezetükre, ezért hoztuk meg ezt a döntést. Most az a célunk, hogy minél több fát pótoljunk, megőrizve a város természetközeli hangulatát. Remélem, hogy minél több lehetőségünk adódik további fák, illetve cserjék ültetésére, ami emeli a városunk fényét” – közölte a polgármester.

Elmondta azt is, hogy ez a fásítás teljes mértékben önerőből valósult meg, ám az önkormányzat az Országfásítási Programhoz is nyújtott be pályázatot, így ősszel folytatódhat a környezet szépítése. További tizenegy kőris, illetve hárs facsemetével, amelyeknek már a helyük is megvan, ugyanis ezeket a nagy lombkoronájú fákat a vásártérre tervezik elültetni.

A környezet szépítése azonban itt nem állt meg. Az önkormányzat hétvégén tartotta a szokásos és már több éve hagyományosnak számító Föld napja alkalmából megrendezett szemétszedési akcióját. Ilyenkor mindenkit arra ösztönöznek a városban, hogy ragadjon kesztyűt és tisztítja meg a települést az eldobott, szétszórt szeméttől. Farkas Sándor elmondása szerint helyi civil szervezetek, a baráti társaságok, óvodások és iskolások is évről-évre segítenek a munkában.

2024. 04. 22.
Fotó: beküldött