Májusfa díszítésére invitálják a balatoni lakosokat április 30-án. Az önkormányzat a falu lakóival közösen szervezi meg az idei májusfa állítást. Udzeliné Murányi Enikő szerkesztőségünknek elmondta, falun mindig is hagyománya volt a májusfa állításának, most ezt a szokást szeretnék kicsit közösségibb formában megvalósítani. A polgármester asszony hozzátette, korábban az asszonykórussal díszítették fel a falu májusfáját, tavaly az óvodások segítettek ebben, idén viszont mindenki kiveheti a részét az ünnepből, a legkisebbektől a legidősebb korosztályig számítanak a helyiekre.

„Délután 5 órától várjuk az érdeklődőket a parkba egy vidám estére. Lesz sütemény és limonádé, amellyel a májusfát hozó férfiakat is vendégül látjuk. Terveink szerint 18 órakor megkoronázzuk a fát, szalagokkal díszítjük közösen a lányokkal, asszonyokkal, majd közös éneklésre, beszélgetésre is lesz lehetőség. Az esemény nálunk régóta hagyomány, a covid ideje alatt is megtartottuk, igaz, akkor fotókat küldtek a saját májusfájukról a helyiek és azt értékeltük, természetesen mindenki kapott egy kis ajándékot a részvétért” – fogalmazott Udzeliné Murányi Enikő

A polgármester elmondta azt is, hogy anyák napja közeledtével zenés ébresztő sajnos már nem lesz, pedig ezt is nagyon kedvelték és várták a falubeliek.

„Kormos Sándor zenész, évtizedeken keresztül zenélt nekünk. Anyák napján nagyon szép gesztusként, Sanyi bácsi kiment a Kővágó tetőre és onnan klarinét szóval köszöntötte a balatoni édesanyákat” – mesélte el a polgármester asszony hozzátéve, hogy úgy érzi, nagyon jó faluközösség, lehet számítani a helyiek segítségére, fontosnak tartják a közösségi programokat.

Legközelebb május 25-én gyűlnek ismét össze, akkor a gyerekeké lesz a főszerep, hiszen a gyermeknapot is mindig megtartják.

2024. 04. 28.