Domoszlón lakossági összefogással újulnak meg a kőkeresztek. A kezdeményezés már sokkal korábban elindult és az ötletet tettek is követték, mondja Paulenka Richárd. A polgármester kitér arra is, hogy két kereszt teljes körű felújítás már megtörtént.

„Egyidőben, párhuzamos munkafolyamatokkal zajlott a renoválás, és a járókelők már tapasztalhatták és megcsodálhatták, hogy a központban, a Deák téren álló szobor és környezete méltó külsőt kapott. Talán kevesebben szembesültek a másik felújítással, mivel az a település külterületén található, Dormándi keresztet jelenti. Mindkét kőkereszt igazán szép, igényes és időtálló lett, így a felújítást követően még hosszú évekig lehet településünk épített környezeti értéke” – fogalmaz a polgármester.

Azzal folytatja, hogy a két kőkereszt rendbetételéhez hatalmas összefogás és segítségnyújtás érkezett a falu lakosságától, így az összegyűlt pénzt további renoválásokra lehet fordítani.

„Kimondani is hatalmas dolog, hogy eddig közel 200 ember mozdult meg e nemes cél érdekében, akik hozzájárulásával lehetőség nyílik a templomkertben lévő, a kis kápolnánál, valamint a II. Rákóczi F. úton, – a régi iskolánál- álló keresztek felújítására is.”

2024. 04. 18.
Fotó: beküldött

Fotó: beküldött