Az iskolások és az idősek együtt készülnek a húsvéti ünnepekre Domoszlón. Nem szokatlan ez a fajta együttlét, hiszen a település általános iskolásai és a szépkorúak többször találkoztak és dolgoztak is közösen.

„2023 tavaszától szervezzük a Domoszlói Szociális Alapszolgáltatási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal a Generációs műhelyfoglalkozásokat. Ezek célja, hogy a hagyományos népi kultúra megőrzését továbbörökítsük a fiatalabb generáció számára. Az egyes foglalkozásokon különféle kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők”- mondta el Szlama Tiborné, a Domoszlói III. András Általános Iskola igazgatója.

Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban olyan hagyományos népi mesterségeket mutattak be a tanulóknak, mint varrás, hímzés, mézeskalács-díszítés.

„Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció megismerje és megszeresse a helyi népi szokásokat, hagyományokat. A faluközösség apraja-nagyja együtt munkálkodhat, partneri kapcsolat alakulhat ki a generációk között”- fogalmazott az igazgató.

A legutóbbi közös munka eredményét pedig hamarosan mindenki megcsodálhatja, hiszen a különböző technikákkal elkészített hímes tojások a község tojásfájára kerülnek.

2024. 03. 31.
Fotók: Domoszlói III. András Általános Iskola