Szalagátvágás. Az út Nógrád egyik fontos, a Cserháton átvezető közlekedési vonala

A beruházás záró sajtóeseményén 2023. szeptember 18-án beszédet mondott Balla Mihály, országgyűlési képviselő, Dr. Pintérné Szabó Judit, Nagylóc község alpolgármestere és Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében és a HE-DO csoport kivitelezésében valósult meg.

A felújítás részeként a HE-DO szakemberei gondoskodtak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A megújult útszakasz átadóján Torák Márta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának műszaki vezető mérnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Balla Mihály országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait.

– Nagy vágya volt a helyieknek, hogy a Nagylóc és Zsunypuszta közötti útszakaszt felújítsák. Az Észak-Dél irányú utak megújítása azért is fontos, mert ez a szakasz is része annak a rácsatlakozásnak, ami a 21-es főút felé viszi Pásztó térségébe az erre közlekedőket. Turizmus szempontjából is kiemelkedő, hogy a Hollókő térségébe látogatók is egy új, biztonságos útvonalon közlekedhetnek a szabályok betartása mellett – mondta Balla Mihály.

– A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére – ismertette Lehel Zoltán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Az eseményen dr. Pintérné Szabó Judit, Nagylóc község alpolgármestere is köszönetét fejezte ki a sikeres pályázatért és annak kivitelezéséért a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, valamint a kivitelező a HE-DO csoportnak. Az eseményt ünnepélyes szalagvágás zárta.

2023. 09. 19.
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu (Szalagátvágás. Az út Nógrád egyik fontos, a Cserháton átvezető közlekedési vonala)
Szöveg forrása: Magyar Közút és Nool.hu