Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület (VSZE) polgármesterjelöltje közösségi oldalán mutatta be csapata egyik képviselőjelöltjét, Banka Zsoltot.

Szókovács Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott:

Banka Zsolt egy igazán tettrekész fiatalember, a Városom, szeretlek Egyesület jövő évi, gyöngyösi önkormányzati választásokon, az 5. számú körzetben induló képviselőjelöltje.

Zsoltot családja, a munkája, a hobbija, minden a városhoz, a Mátrához köti. Szakmai munkáját a gimnázium után az Erőműben kezdte meg és számos szakterületen megmérettette magát. Felsőfokú végzettséget a Testnevelési Egyetem szerzett, mert gyermekkora óta a sportok szerelmese. Számtalan edzőtábort, családok számára sporteseményt, szabadidős sportversenyt szervezett az elmúlt évtizedekben. A Mátra hegyein sokszor találkozhatunk vele sportolás, túrázás közben, megszállott természetvédő.

Zsolt ismeri az 5. körzet lehetőségeit, adottságait és hiányosságait is, az elmúlt hetekben több száz családot keresett fel személyesen, most is épp ezt a munkát folytatja.

Számos olyan megoldásra váró problémát látunk, melyekben nem tapasztaltunk előrelépést az elmúlt években. Szeretnénk ezen változtatni, mert Gyöngyösön rendnek kell lennie: ehhez kérjük a választók bizalmát.

Hálásan köszönünk minden biztató szót, minden megosztást, minden javaslatot, minden erőfeszítést, ami közös céljainkat segíti: munkával és elkötelezettséggel fogjuk meghálálni

– fogalmazott Szókovács Péter.

Szókovács Péter október elején jelentette be, hogy a jövő évi önkormányzati választáson a Városom, szeretlek Egyesület felkérésére polgármesterjelöltként indul. Akkor úgy fogalmazott, idézzük:
Egy tettrekész közösség felkérését elfogadva, családom és barátaim támogatását magam mellett tudva vállalom a megtisztelő megmérettetést. Gyöngyösön mindannyian büszkék vagyunk városunk évszázados múltjára és értékeire, de a jelenben határozott döntésekre van szükség a változáshoz, hogy biztonságban tudjuk a jövőt. Úgy gondolom, ami nincs rendben, azon sürgősen változtatni kell. A változás esélyéhez először őszintén szembe kell nézni a tényekkel és bátran ki kell mondani az igazságot
– fogalmazott.
Szókovács Péter hangsúlyozta:
Nincs rendben, hogy a drog felfalja Gyöngyös jövőjét: látjuk, tapasztaljuk, hogy a droghelyzet drámai méreteket öltött.
Nincs rendben, hogy gazdátlan képet fest Gyöngyös, mi viszont büszkék szeretnénk lenni városunk látványára.
Nincs rendben, hogy ezrek hagyták el a várost! Ezt a folyamatot meg lehet, és meg is kell állítani.
Nincs rendben az sem, hogy együttműködések keresése helyett felelősséghárítás, másra mutogatás jellemzi a városvezetést. Azt gondolom, hogy a gyöngyösieket nem az érdekli, hogy kinek mi a hatásköre, hanem az, hogy a városban rendben mennek a dolgok, vagy nem mennek.

Szókovács Péter pár nappal ezelőtt a Városom, szeretlek Egyesület jövő évi, gyöngyösi önkormányzati választásokon induló tíz képviselőjelöltjét is bemutatta közösségi oldalán.

Mint írta:

Köszönöm nekik, hogy vállalták felkérésünket, köszönöm, hogy azonos elkötelezettséggel és értékrenddel, egy egységes csapatként vehetjük fel a küzdelmet azokkal, akiknek az a célja, hogy minden maradjon a régiben.

A képviselőjelöltek egyike Banka Zsolt. A vele készült korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatják el.

2023. november 23.
K. L.