Aknafedelek, kerékpárok, kerti lámpák, de főleg igénytelen balkonvirágok – muskátlik és petúniák – eltulajdonítására szakosodott az a két káli fiatalember, akik idén májusban rendszeresen követtek el lopásokat a lakóhelyükön és az azzal szomszédos Kompolt községben. Az üzletszerűen elkövetett bűncselekmények miatt a Füzesabonyi Járási Ügyészség többrendbeli lopás vétsége miatt soron kívül emelt vádat ellenük – írja közleményében az ügyészség.

Ez év május elején egy kompolti ház udvaráról négy tő muskátlit lopott el egy 19 éves fiatal, aki Kálon is tevékenykedett. 21 éves társa hat tő muskátlit tett zsebre egy másik falusi portáról, majd ezt követően a két tolvaj már együtt ment virágért: egyik alkalommal a fiatalabb elkövető három cserép vaníliát, a másik esetben két cserép petúniát tulajdonított el egy-egy kompolti udvarról, miközben az idősebb társa az utcán figyelt, hogy le ne bukjanak. Majd magukkal vitték a kerti vízóra aknafedelét, és egy másik kertben is elemelték az aknafedelet, de ezekkel nem jutottak messzire, mivel hazafelé egy járőrbe botlottak, ezért eldobálták a nehéz fémtárgyakat, és elfutottak.

Vádiratában az ügyészség kérte, hogy a két elkövetővel szemben a bíróság még az érdemi tárgyalás előtt rendeljen el kényszerintézkedést: nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával biztosított házi őrizetet.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában az idősebb, elsőrendű vádlottal szemben elzárást, a büntetett előéletű társával szemben végrehajtandó fogházbüntetést kért, valamint vagyonelkobzást helyezett kilátásba.

Forrás: Füzesabonyi Járási Ügyészség