Szerdán 7 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést 5 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Délután a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Bekölce és Mikófalva között száz négyzetméteren égő száraz növényzetet és nádast oltottak el.

Kigyulladt egy személyautó délután Gyöngyösön, a Csillés utcában, egy udvarban. A jármű utas- és motortere égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Az egység vízsugárral eloltotta a tüzet és visszahűtötte a járművet. A keletkező hőtől a közelben lévő előtető károsodott, személyi sérülés nem történt.

Letért az útról és árokba hajtott egy személyautó reggel Gyöngyöspata külterületén, a 2406-os út 12-es kilométerénél. A kocsiba beszorult egy ember, őt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a mentők segítségével kiemelték a járműből. Az egység áramtalanította a járművet, majd a rádőlt fát eltávolította. A balesetnek egy súlyos sérültje volt.