A betegek, illetve a védőnői tanácsadásra érkezők immár korszerű és kulturált környezetben részesülhetnek ellátásban. Az ingatlan több mint 67 millió forintból újult meg: az energetikai korszerűsítés mellett megtörtént a teljes körű akadálymentesítés, s a kor színvonalának megfelelő orvosi műszereket, informatikai eszközöket, bútorokat is beszereztek. 

A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat helyiségein kívül bővült a kazánház, a raktár és a váróterem, valamint a tetőszerkezetet is megújították. Az itt dolgozókat és az ide érkezőket új parkolóhelyek, kerékpár- és babakocsi-tároló is várja.

Csőgér Bálint, a település polgármestere kérdésünkre elmondta: az 1974-ben épült rendelő felújítása már rég váratott magára. Az épületet az önkormányzat tartja fenn, s a szigetelés nélküli, korszerűtlen ingatlan rezsiköltségei bizony már igen magasra rúgtak. Az új villamos-hálózat és fűtési rendszer kiépítése jelentős terhet vesz le a hivatal válláról.

A lakosság visszajelzései azt mutatják, hogy az itt élők szeretik az új rendelőt. A kisgyermekes családok is elégedettek, hiszen immár nem kell a védőnőhöz érkező egészséges kicsiknek a betegekkel közös térben várakozniuk.

Szerző: KékesOnline, Burián Orsolya
Fotó: Csőgér Bálint