Hatszáz millió forintos ipari park fejlesztés kezdődött Gyöngyösön. A város gazdasági életére jelentős hatással bíró beruházásról Eperjesi László, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője tájékoztatta a KékesOnline-t.

Az elmúlt években több nemzetközi nagyvállalat is Gyöngyös mellett tette le a voksát. Ide települt a Procter&Gamble, a MIAS és a B. Braun, nemrégiben pedig a világ vezető kerékpárgyártója, a Giant kezdett üzemépítésbe a mátraaljai városban.

Fontos eredmény, hogy a kormány döntése alapján, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által biztosított 600 millió forintból jöhet létre egy új, mintegy 8 hektár területű ipari terület és egy feltáró út. A Magyar Államkincstárral megkötött támogatási szerződés alapján már meg is kezdődtek a közművek és a területhez kapcsolódó út tervezési munkálatai.

Az ügyvezető kiemelte: a Gyöngyös déli részén létrejövő új útszakasz az első állomása lesz a város keleti és nyugati fele összekapcsolásának, s csatlakozik majd a Karácsondi úthoz. A közművesítés során kiépítik a víz- és gázvezetékrendszert, megoldódik a csapadékvíz-elvezetés, szennyvíztisztítót hoznak létre, a meglévő elektromos légvezetékeket pedig biztonságos földkábelekre cserélik.

Egyelőre nem árulhatok el neveket, de több komoly érdeklődő is van már a területekre – mondta Eperjesi László. Már most látszik, hogy a mostani nagyszabású bővítés sem fogja tudni kiszolgálni a folyamatosan növekvő befektetői igényeket, ezért már további területek gazdasági hasznosítása is napirenden van.

Nemcsak Gyöngyös, hanem a környék is hatalmas fejlődésen ment át az utóbbi időben, a létrejött új munkahelyek pedig számos gyöngyösi család életét is segítik. A két legjelentősebb, nemzetgazdaságilag is kiemelt beruházás a gyöngyöshalászi Apollo gumigyár, illetve visontai búzafeldolgozó, melyben a próbaüzemet követően hamarosan megindulhat a termelés.

A jelenlegi, 600 millió forintos bővítés befejezése 2020 őszére várható.

Szerző: KékesOnline, Burián Orsolya
Fotó: gyongyos.hu