A Heves Megyei Közgyűlés december 14-ei ülését követően Dr. Kovács Luca, Eger Megyei Jogú Város jegyzője Dr. Jakab István Emlékgyűrűt vehetett át Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől, valamint Dr. Bényi Szabolcs Tamás alelnöktől.

A gyűrű adományozásának célja, hogy emléket állítson dr. Jakab Istvánnak, az országosan elismert közigazgatási szakembernek, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett Heves megye hazai és nemzetközi megismertetésében, fejlődésében. A gyűrű adományozásának fő szempontja, hogy elismerjék mindazokat, akik Heves megye közigazgatásában kiemelkedő munkát végeztek.

A méltatásban egyebek mellett szó esett arról is, hogy Dr. Kovács Luca 2011-től Eger Megyei Jogú Város jegyzője, s hatékonyságának szakmai felkészültsége, elhivatottsága a záloga. Úgy véli, ha valaki szívvel és kedvvel dolgozik, akkor fontossá válik számára az eredmény, ezáltal folyamatosan gondolkodik és kreatív lesz. Meghirdette az ügyfélbarát közigazgatás fejlesztését, amelynek részeként ügyfél-elégedettségi felmérést is végeztek. Ezzel az volt a célja, hogy az emberek érezzék, a hivatali ügyintéző értük van, s nemcsak ügyiratok kezelése történik.

Dr. Kovács Luca széleskörű közigazgatási tapasztalatával, szakmai tudásával, munkáját alázattal, körültekintő pontossággal ellátva kivívta mind szakmája, mind környezete elismerését. Mindennapjai során magas színvonalon látja el a lakossági ügyintézéshez, a polgármesteri hivatal vezetéséhez, valamint a városi közgyűlés támogatásához kapcsolódó feladatait. Munkáját a szakszerűség határozza meg, mottója pedig a következő: „Ésszel, szívvel dolgozva, eredményesen és hatékonysággal.”

2018. december 14.

Kékes Online, Korepta Lilla

Fotó: Lénárt Márton