Országszerte számos településen, köztük Gyöngyösön is megrendezték a Szakmák éjszakája pályaorientációs rendezvényt. Az érdeklődőket az ESzC József Attila Szakgimnáziumában, Szakiskolájában és Kollégiumában várták.

Az esemény fő célja a fiatalok pálya- és szakmaismereteinek bővítése, a különböző szakmák bemutatása, népszerűsítése és a szakmunka presztízsének növelése. A résztvevők, immáron negyedik éve, egy családi program keretében élményalapon ismerkedhettek meg a szakmákkal és a képzéseket folytató intézményekkel.

A rendezvény mottója „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”, hisz ezen az estén nemcsak látványos bemutatók, interaktív tevékenységek várnak a látogatókra, hanem több száz szakmába kóstolhatnak bele a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

A 2016-ban indult magyar kezdeményezés bekerült a pályaorientációs európai jó gyakorlatok gyűjteményébe. 2017-ben a programban résztvevők köre tovább bővült: a Szakképzési Centrumokon túl az egyéb fenntartóhoz tartozó, illetve határon túli iskolák és hazai vállalkozások is csatlakoztak.

A negyedik Szakmák Éjszakáját április 12-én, pénteken 18 és 22 óra között, az ország 160 településén, köztük Gyöngyösön is megrendezték.

2019. április 13.

Kékes Online/MTI

Fotó: Czímer Tamás