Bencsik-Balla Andrea, a Bellydance Artistique hastáncos lányok mestere méltán büszke tanítványaira. Immáron hetedik éve dolgoznak együtt, küldetésük pedig nem más, mi az, hogy megmutassák, milyen sokszínű a hastánc. Zászlajukra tűzték, hogy ledöntik a sztereotípiákat, és megmutatják táncukkal e műfaj izgalmait és szépségeit. A Princess of Persia klasszikus film alapján ezúttal egy táncszínházi darabbal készülnek a nagyérdeműnek.

Előre felvett konferáló szakemberek segítségével egy mesét táncolnak el a hastáncos hölgyek. Az előadás során neves vendégfellépők is közreműködnek, méghozzá egy-egy kalandos helyzetben. Lados Lívia, aki a lányok korábbi táncoktatója volt, Sopronból érkezik. A Rippel Brothers Academy tanítványai, Bagyin Eszter és Zsófia is ott lesz, de emeli az est színvonalát az Orientalent és a Karida Hastáncsoport. Szalai Anita, a gyöngyösi hastáncverseny szervezője, Szegedi Anita bollywood stílus képviseletében, Fülöp Katalin pedig klasszikus egyiptomi stílus jegyében vesz részt az izgalmasnak ígérkező előadáson.

A kincset kereső hercegnőket alakító hastáncos lányok most kitárják lelküket az olvasóknak, s elmondják, mit is jelent számukra ez a művészeti ág.

Bencsik-Balla Andrea, a csapat vezetője

Kasza Renáta: A tánc kikapcsolódás, felszabadulás. Hobbiként indult, idővel azonban rádöbbentem, hogy általa jobban megismerem saját magamat, s a korlátaimat, amelyeket át kell lépnem. A gálára való felkészülés mindig sok stresszel jár, mert igyekszem a legjobb tánctudásom adni a közönségnek. Mikor a színpadon állok, s táncolok, az érzés leírhatatlan.

Kasza Renáta

Szappan Mónika: Számomra a tánc szabadság és korlát egyaránt. Amikor táncolok, elszabadul a bennem rejlő vadság, önbizalom és boldogság jár át. Kiadom minden fájdalmam, s a bennem felgyülemlett feszültséget. Lelkileg feltöltődöm. Korlát azért jelent, mert minden koreográfiával feszegetem a saját gátlásaimat. Nagyon sokat jelent számomra ez a gála, most először állok színpadra szóló tánccal. Talán nem tévedek, ha azt mondom, ez az esemény egy hatalmas táncos buli, ahol népszerűsítjük a hastánc megannyi stílusát. Élvezzük a zenét, a színes koreográfiát, és kapcsolatot építünk számos táncstúdióval.

Szappan Mónika

Laczik Judit: A tánc számomra a minden. Amikor a csoporthoz csatlakoztam, igaz barátokra leltem, és egy varázslatba csöppentem. Lelki és szellemi feltöltődést adott. Egy olyan mozgásforma, mely során kiteljesedik a nőiesség. A gálára izgatottan készülök, a sok munka után, a könnyed szórakozás mellett tiszteletet, szeretetet szeretnénk adni a közönségnek.

Laczik Judit

Fábiánné Kiss Katalin: A gála számomra nagy kihívás. Egy igazán jó csapat tagja lehetek. A hétköznapok szürkeségéből izgalmas, vidám felkészülésre érkezem minden alkalommal. A tánc kikapcsol, magával ragad, s közben megfeledkezem mindenről. Ha mérges vagyok, úgy táncolok, ha boldog vagyok, azt az érzést adom át, ha szomorú a szívem, bele tud szakadni. A tánc az életem része, nélküle nem tudnék létezni. A táncnak köszönhetem azokat az embereket, akik a mindennapokban is lelki társaim lettek.

Fábiánné Kiss Katalin

Kiss Dóra: A hastánc számomra a kikapcsolódást, a feltöltődést jelenti. Tánc közben megfeledkezem a hétköznapi gondokról. Magabiztosságot ad és segít abban, hogy elfogadjam, megtaláljam önmagam. A Bellydance Artistique tagjának lenni nagyon jóleső érzés, egy összetartó közösség része lehetek. Ez az első gála, amelyen részt veszek, örömmel tölt el, hogy a sok gyakorlás eredményét láthatja a családom és a barátaim is.

Kiss Dóra

Tóth Barbara: Hogy mit jelent számomra a tánc? Felszabadít, boldoggá tesz, tulajdonképpen ez egyfajta szerelem. A tánccal minden érzelem kifejezhető. Lehet tánc nélkül élni, de én nem szeretnék. A gála óriási kihívás, a határaim feszegetése, ugyanakkor minden alkalommal boldogságot okoz, egy igazi, örömteli csapatmunka. Megtiszteltetés, hogy a csoport tagja lehetek.

Tóth Barbara

Mozsár Lolita: Nekem a tánc az önmegvalósítás. Miközben táncolok, csak magamra és a társaimra figyelek. Amikor táncolok, nem számít semmi, csak az, hogy átadjam magam a zenének. Szeretek táncolni, mert olyan érzéseket tudok átadni az embereknek a táncaimon keresztül, amelyeket szavakkal nem tudnék kifejezni. Akik nézik a táncom, a lelkemet látják, azt, hogy ki is vagyok én valójában.

Mozsár Lolita

Tősér Csilla: Tizennégy éve hastáncolok és számos dolgot kaptam ez idő alatt a tánc által. Eleinte, amikor megtanultam egy koreográfiát, magabiztosabb lettem. Emlékszem, milyen érzések kavarogtak bennem, amikor először színpadra álltam. Erősebb lettem lelkileg! Aztán, amikor megtanultam átadni magam a zenének, a mozdulataimmal kifejezni az érzelmeimet, szabadságra leltem. De a legfontosabb, amit ezalatt az idő alatt kaptam, hogy egy olyan csoportba tartozok, ami több, mint egy társulat. Egy igazi kincsre bukkantam.

Tősér Csilla

November 22-én, pénteken 19 órától személyesen is láthatják a lányokat tánc közben. A Gyöngyök Mátra Művelődési Központban szeretettel várnak mindenkit!

2019. november 14.

Kékes Online, Lukács Melinda

Fotó: beküldött