Nyáron a forró aszfalt, télen pedig a fagyott, jeges talaj és a különféle sózóanyagok kezdhetik ki négylábú kedvenceink érzékeny tappancsait. Szántó Lászlót, az Axis Bentonit Kft. vezetőjét kértük meg, hogy összegezze a különleges mancskrém forgalmazása során szerzett tapasztalataikat.

– Egy ideje már kaphatóak egyedülálló, bentonit-nemesagyag alapú állatápolási szereik a piacon. Egyre több webshopban, bioboltban és állatápolási kellékeket értékesítő szakáruházban is találkozhatunk az Európában csak itt, Erdőkövesden előállított termékeikkel. Milyen visszajelzéseket kaptak eddig az Anibent mancskrémmel kapcsolatban?

A vásárlóink nagyon megkedvelték a natúr, illetve zöldcitrom illatban kapható ápolószerünket. Kutyáknak és macskáknak egyaránt ajánljuk ezt a mesterséges összetevőktől, színezékektől mentes krémet, mely az igénybe vett tappancsok ideális védő- és gyógyítószere. Nemcsak az útszóró sók által okozott felmaródást előzi meg, illetve gyógyítja, hanem az allergiás reakciók, fertőzések és kiszáradás által előidézett problémákat is segít megoldani, s nagyon szépen regenerálja a kisebesedett talpbőrt. Előszeretettel használják szánhúzó kutyáknál is, akik így nagyobb táv megtételére képesek újrakrémezés nélkül, tehát javulnak a versenyeredményeik. Nagy öröm számunkra, hogy a ZöldEb mancskrém tesztjén az Anibent szerezte meg az első helyet. Maximális pontszámot kaptunk az összetevők, a könnyű felvihetőség, a gazdaságosság, az ár-érték arány és a regeneráló képesség terén is.

– Milyen főbb összetevőket használnak?

A természetes alapanyagokban hiszünk, ezekkel egészítjük ki egyéb bentonitos termékeinket is. A mancskrém készítése során gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és hámosító körömvirágot, magas A-, E-vitamin és antioxidáns tartalmú shea vajat, kókusz- és mandulaolajat, méhviaszt, valamint vízmegkötő hatású, hidratáló növényi glicerint is felhasználunk.

Jupri képe a Pixabay-en

– Akár egy jó minőségű humán ápolókrém összetevői is lehetnének! Legutóbbi interjúnk óta a saját kutyámon is használom a mancskrémet, de azonnal lenyalja a talpáról! Ez vajon probléma lehet? Esetleg így jelzi a szervezete, hogy belsőleg is szüksége van az értékes összetevőkre?

Mivel a termék csak természetes összetevőket tartalmaz, nem gond, ha lenyalja a talpáról, ugyanakkor ez valóban utalhat nyomelemhiányra. Több olyan esetben is hatásosnak bizonyult a mancskrémünk, amikor a kutya bizonyos hiánybetegségek miatt a földet vagy a falat ette, illetve hullott a szőre. Erre egyébként egy belsőleg használható, többféle mikro- és makroelemet tartalmazó étrendkiegészítő porunk is van, mely segítheti az állatok emésztését, enyhítheti a gyomorpanaszaikat. Ezen felül bentonitos samponjainkat és a speciális sportkrémünket is jó szívvel ajánlom a házi kedvencek gazdáinak figyelmébe.

– Termékpalettájuk összeállításakor a humán kozmetikumok mellett miért éppen az állatápolási cikkekre helyezték a hangsúlyt?

Cégünk fő terméke a bentonitos macskaalom, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a cicák és kutyák egyéb egészségmegőrzési-, illetve szépségápolási igényeire is gondoljunk. Legfőbb érvünk ugyanakkor az, hogy szívből szeretjük az állatokat és a mi eszközeinkkel igyekszünk támogatni a felelős állattartást, négylábú családtagjaink egészségét.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Kiemelt kép: Kapaló Éva (Kutyafáját)

2020. 01. 10.