Közleményben tudatta a gyöngyösi Bugát Pál Kórház, valójában miért váltak meg Dr. Pócs Alfrédtól, aki az elmúlt hónapokban többször hangoztatta vírusszkeptikus nézeteit, s felszólalt a maszkviselés ellen is.

A gyöngyösi kórház közleménye:

Az intézmény folyamatosan ellenőrzi, hogy a közvetlen betegellátásban dolgozók viselik-e a maszkot. Dr. Pócs Alfréd a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét. Több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott, melynek tényét a Spiritual TV és a DEHÍR is közölte.
A Bugát Pál Kórház 2020. október 31-i hatállyal, a szerződésben foglalt 30 napos felmondási idővel, törvényesen mondta fel vele a vállalkozási szerződést. Az ortopédiai betegek ellátását ezen felül még három szakorvos végzi Gyöngyösön, a páciensek megelégedésére, tehát az ellátás biztonsága továbbra is megmarad.

Dr. Pócs Alfréd a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Heves megyei szervezetének helyben választott elnöke. Szeptember elején már a MOK is elhatárolódott tőle koronavírus-járvány tagadó kijelentései miatt, melyeket tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak ítéltek. A kamara akkor a következőket írta közleményében:

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Elnöksége a Területi Szervezetek vezetőinek döntő többsége által aláírt állásfoglalással összhangban a leghatározottabban elhatárolódik az utóbbi hetekben mind nagyobb publicitást és hangerőt elérő vírusszkeptikus vagy egyenesen vírustagadó, a SARS-CoV-2-es vírus veszélyeit és a vele szemben való védekezés fontosságát megkérdőjelező csoportoktól, az azokat vezető orvosoktól, gyógyszerészektől és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól.
A MOK-nak, mint szakmai testületnek a feladatai közé alapvetően nem tartozik az összeesküvés elméletek cáfolata, a szólásszabadságba pedig normális körülmények között mindenféle tudománytalan badarság terjesztése belefér. Mivel ezúttal sajnálatos módon a hangadók közé tartozik a MOK egyik vezető tisztségviselője (a Heves megyei területi szervezet helyben választott elnöke), és a terjesztett tanaik hovatovább a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik, nem térhetünk ki a megszólalás elől.
Ezúton tehát a MOK vezetése elhatárolódik dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azokat igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve.

 

2020. október 20.

Forrás: Bugát Pál Kórház, www.mok.hu