Parád és Parádóhuta között 1,5 kilométeren újult meg az út – jelentette be közösségi oldalán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője. A szakemberek csütörtökön végeztek az aszfaltozással, a jövő héten pedig az utolsó simítások jönnek, feltöltik a kapubejárókat és padkáznak.

Idén márciusban kezdődött a parádóhutai út felújítása. A szakemberek első lépésként a rossz állapotban lévő hidat újították fel, ezt követte egy 1,5 kilométeres szakasz aszfaltozása Parádóhuta központjától a Parád településtábláig. A munkálatokat csütörtökön fejezték be a szakemberek, hétvégén kezdik a kapubejárók feltöltését, valamint a padkázást.

A fejlesztés harmadik ütemében – idén nyáron – tovább folytatják a munkát, egy 800 méteres útszakaszt újítanak fel Parád belterületén, a 24-es elágazótól a parádóhutai haranglábig.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott közösségi oldalán úgy fogalmazott a fejlesztéssel kapcsolatban: „több ellenzéki kihívóm is akart már magának politikai tőkét kovácsolni a két településrészt összekötő út állapotából, még mindig érvényes az az újkori népi megállapítás, a Facebook posztok csak lájkokat hozhatnak, a valódi munka pedig eredményt.”

Horváth László arról is tájékoztatott, hogy hamarosan újabb útfelújítási hírekkel szolgál többek között Sirok-Egerbakta, Bükkszéktető, Szajla, Gyöngyös-Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Mátraszentimre, Verpelét-Kisnána, Bekölce-Mikófalva és Kál térségéből. Terv szerint zajlanak az előkészületek a gyöngyösi Nyugati elkerülő megépítése és a hozzá kapcsolódó belvárosi felújítások, a gyöngyösi Északi elkerülő építése, valamint a 15 kilométer hosszan – benne a teljes gyöngyös belterületi szakasszal – megújuló 24-es, illetve a 23-as és 25-ös főutak észak-hevesi szakaszai kapcsán.

Bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy zajlik a petíció a Tarnamente és a Mátraalja településein, hogy a verpeléti vasúti kőátrakó megépítése és a közúti kamionforgalom korlátozása után Verpeléttől Kálig is felújíthassák az utakat.

 

2021. május 22.

Korepta Lilla