Hamarosan itt a gyermeknap. A Hörcsögmentés nevű civil szervezet arra kéri a szülőket, hogy átgondolatlanul ne ajándékozzanak állatot gyermeknapra.

Egy állat tartása mindig nagy felelősség: a megfelelő hely kialakítása, az állat megszelídítése és gondozása mind-mind sok időbe és pénzbe telik. Ideális esetben az ember hosszabb ideig csak a tartásnak olvas utána minél több helyen, tájékozódik arról, hogy mi lenne a legjobb környezet a hőn áhított állat számára. Egy gyermektől – pláne a kisebbektől – nem várhatunk el ilyen hozzáállást. Ezért természetesen a szülők felelőssége az, hogy mindennek utánajárjanak, és ha a gyerek esetlegesen megunja az állatot, felelősen tovább gondozzák, betegség esetén orvoshoz vigyék.

Lehet, hogy egy képregény erről: , szöveg, amely így szól: „@JennyJinya A vásárlás nap napján Szia, gazdi! Hamaraosan kapse egy sokkal nagyobb ketrecet. megígérem. ébren Néed, vagyok! @Jenny Jinya 2 hét múlva mindig olyan boldog, mio meglát... … Tudnálegy kicsit... Kerlek... megint... beszélgetni velem?”
Fotó: Hörcsögmentés
Sajnos egyre többször találkoznak azzal, hogy a kereskedők akár a karácsonyt, húsvétot, vagy éppen a közelgő gyermeknapot kihasználva ajánlják a hörcsögöt. A szülők pedig úgy vannak vele, hogy a kicsi megérdemli. Abba viszont sokszor nem gondolnak bele, hogy a gyermek – tisztelet a kivételnek – könnyen megunhatja az előző nap még érdekesnek tartott kisállatot. Egy gyermeknek vásárolt állat mindig a szülők felelőssége!

A Hörcsögmentő hangsúlyozzák: senkit nem akarnak lebeszélni a kisállat (akár hörcsög) tartásáról, hiszen tőlük is nagyon sok állat került már gyermekek mellé. Ugyanakkor az a tapasztalatuk, hogy a legtöbb leadott hörcsög azért kerül gondozásukba, mert a gyermek megunta, a szülők pedig nem akarnak foglalkozni vele.

Nem csak 1 napig cuki! A kisállat-tartás nagy felelősség! Fotó: Pixabay
3 pontban összefoglalták gondolataikat a kisállat-ajándékozással kapcsolatban:

Az állat a gyermeké, de a felelősség a szülőké!
🐹Érdemes utánaolvasni a tartásnak, biztos forrásból tájékozódni! Ajánlott weboldal: horcsoginfo.hu
🐹 Ha tehetik, ne vásároljanak állatot kereskedésekben, ne hallgassatok a kereskedőkre!
🐹2021. 05. 29.
Forrás: https://www.facebook.com/horcsogmentes
Kiemelt kép: Pixabay