Több ezren megosztották azt a posztot, amit közösségi oldalán tett közzé egy kétségbeesett édesanya: elkeseredetten számolt be róla, hogy nap mint nap busszal utazó gyermekét a gyöngyösi buszpályaudvaron egy kétes alak félelemben tartja, tőle rendszeresen pénzt követel. Az édesanya azért fordult a nyilvánossághoz, mert a tarthatatlan helyzetben ez idáig érdemi előrelépés nem történt, segítséget nem kapott, s féltette gyermeke biztonságát.

Az ügyre azonnal reagált Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője, haladéktalanul felvette a kapcsolatot Juhász János ezredessel, Gyöngyös város rendőrkapitányával, s tájékozódott az addig megtett intézkedésekről. A képviselő arról adott hírt, hogy mától folyamatos a rendőri jelenlét a meglehetősen rossz hírű buszpályaudvaron.

Mától nagyobb biztonságban vannak a buszra várakozók a gyöngyösi pályaudvaron

Horváth László Facebook oldalán köszönte meg a fiatal édesanyjának a nyilvános kiállást, a rendőrkapitánynak pedig a gyors intézkedést. A képviselő közösségi oldalán az édesanya által posztolt felháborító eset kapcsán többek között az alábbi kommentek olvashatók:

– A gyöngyösi buszpályaudvar régebben is veszélyes volt, de hogy gyerekeket tarthatnak csöves drogosok rettegésben ,felháborító . Egész napos rendőri jelenlétre lenne szükség ,hogy soha többet ilyen ne fordulhasson elő.

– Napi szinten utazom busszal! Volt, hogy féltem a buszmegállóban főleg télen amikor hamar sötétedett! Sajnos mostanában már nappal is nagyon körültekintőnek kell lenni és nem csak a buszmegálló környékén! Ez a város nagyon lezüllött!!!!

 – Ezt, mint az édesanya leírta, évek óta tartó problémát csak úgy lehetett megoldani h az országgyűlési képviselőnek kellett közbe avatkozni? Dicséretes, közben elgondolkodtató. 

 – Hát ideje lenne lépni míg valami nagyobb baj nem történik azon a bűntanyán a buszpályaudvar már szégyen a városra is itt az ideje intézkedni.

 – A téma ismerős! Az én ismerősömet is állandóan zaklatják… szó szerint zaklatják…állandóan kéregetnek tőle… Valamint az iskolás korú kollégista gyerekeket sem hagyják békén… a szerencsétlen gyerekek pedig adnak, mert tartanak a rossz arcoktól! Ideje már lépni!!!!

– Nagyon helyes! Végre valaki intézkedik! Köszönjük Horváth László!

– Örülök ennek a hírnek! Én a napokban azt láttam,hogy megjelent egy lenge ruházatba öltözött fiatal lány,és rögtön körbevette őt 3 “úriember”, és faggatták mindenféléről. Nagyon vigyázzunk gyerekeinkre!

A Gyöngyös TV honlapján az olvasható, hogy a város keresi a megoldást a problémára: “a rendőrséggel is felveszik a kapcsolatot, és bíznak abban, hogy az együttműködésnek köszönhetően nagyobb biztonságban lehetnek az utasok”.

2021. 06. 02.
Kékes Online, Burián Orsolya