A településen a koronavírusos időszakban egymást követték az online, internetes közösségépítő események. Legutóbb az anyák napját ünnepelték a biztonságos online térben, de a húsvétot, a farsangot és a fánksütő versenyt  is hasonlóképp tartották.

Bár a járványügyi szabályok fokozatosan enyhülnek, Mónosbélben még mindig nagyon vigyáznak egymás egészségére, így a holnapi bográcsos közösségi eseményt is úgy rendezik meg, hogy mindenki az otthona biztonságában lehessen.

Varga Sándorné, a kis bükki falu polgármestere mindent megtesz azért, hogy a mielőbb a hagyományos, megszokott formában tarthassák meg rendezvényeiket. A helybéliek egyébként jól fogadták az online eseményeket: tucatjával érkeztek a fotók és videók a felhívásokra.

A polgármester arra kéri a mónosbélieket, hogy június 5-én minél többen főzzenek otthon egy jó bográcsost és küldjék el az erről készült fotókat a monosbelkozseg@gmail.com e-mail címre. Minden nevező 5000 forint értékű nyersanyag-költségtérítést kap, melyet a helyi boltban vásárolhatnak le. Mint mindig, most is lesz meglepetés ajándék, a résztvevők között pedig 3 díjat sorsolnak ki.

Ugyanezen a napon 9.00 órától a hivatal udvarán gyermeknapot is tartanak vetélkedőkkel, kéklámpás bemutatóval, kincskereséssel és ügyességi játékokkal.

2021. 06. 04.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Pixabay, Anna Armbrust