Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg a 4 (BOR)ÁSZ A PAKLIBAN! elnevezésű nívós, nagyszabású boros esemény a Mátrai borvidéken. A borkóstolónak a Markazi Kézműves Ház ad otthont május 18-án. Azonban sem a helyszín, sem az időpont nem véletlen, mondta el portálunknak Gerhát Ádám. A szervezőbizottság tagja kiemelte, hogy a szombati eseményt az önkormányzattal közösen rendezik meg. A legjobb hazai borászok közül idén ketten érkeznek az egri borvidékről, Bukolyi Marcell és Gál Tibor személyében, Major Levente a mátrai borvidékről, illetve Sagmeister Ernő a határon túli Szerémségből.

„A borkóstolónk a Markazi Náplonka Fesztivállal párhuzamosan fut majd a pünkösdi hétvégén. Az előző években több mint száz borrajongó vett részt az eseményeken, ám meglepően kevés volt a Heves vármegyeiek részvételi aránya. Ezért idén a rendezvényünk csatlakozott a közkedvelt és ismert markazi fesztiválhoz – tudatta portálunkkal a szervezőbizottság tagja. Elmondta azt is, hogy a 4 (BOR)ÁSZ A PAKLIBAN! – Nyárelő Borkóstoló & Piknik a Mátrai borvidéken egy különleges borkóstoló a legjobb hazai és határon túli borászokkal.

„A tavalyi rendezvény nagy sikere után, hagyományteremtő jelleggel minden nyáron szeretnénk egy piknikre meginvitálni a borkedvelőket és 4 olyan borÁSZt, akik tényleg a borkészítés legnagyobb ÁSZai és jogosan váltak a hazai borkultúra ikonikus alakjaivá. Várunk minden érdeklődőt, aki szeretne egy nyáresti, önfeledt pikniket a varázslatos környezetben, jó hangulatban eltölteni” – emelte ki Gerhát Ádám.

A szervezők a teljes pünkösdi hétvégére vonatkozóan tartalmas programokkal várják a résztvevőket. Szálláslehetőséggel, étkezéssel és a borászok bemutatkozása mellett, lehetőség van egy 12 tételes borkóstolóra is. A jegyek megvásárlásával viszont érdemes sietni, ugyanis már csak limitált mennyiségben kaphatók, hangsúlyozta a szervező.

„A koncepció továbbra is változatlan, minden eseményre meghívunk egy határon túli borászt, egy natúr borász, illetve egy-egy szakembert a mátrai és egri borvidékről. A résztvevőknek lehetősége lesz személyesen találkozni a kedvenc borászaikkal, illetve egy eseményen belül összehasonlítani hazánk legjobb natúr, illetve hagyományos erjesztési eljárással készített tételeit.  Már péntek este érkezők számára kellemes relaxáló séta és borkóstolási lehetőség is lesz (Kovács Pince) a Markazi-tó partján. Szombat délelőtt panorámatúra az ország legmagasabb pontjától, Kékestetőről vissza a szállásunkra.

Este folytatás a Szent István Park nagyszínpadán, 19 órától Ismerős Arcok koncert.

Vasárnap délelőtt pedig vízi programokkal várjuk az érdeklődőket, lehetőség lesz SUP és kajakok kipróbálására a Markazi tavon”- sorolta Gerhát Ádám.

Érdeklődés és jelentkezés: 4boraszapakliban@gmail.com címen lehetséges.

2024. 05. 10.