Erdőben főzős sorozatunkban ezúttal egy babos-gombás-tonhalas salátát mutatunk be, melynek elkészítését Dávid Krisztinával, a Mátra éléskamrájából örökítettünk meg videón az Ilona-völgyben.
Hozzávalók (4 személyre):

– 300 gramm konzerv bab
– 400 gramm konzerv tonhal
– 4 lilahagyma apróra vágva – a zöldje is mehet, ha már kihajtott
– 3 kanál olivaolaj
– só, bors izlés szerint
– erdei gombák, vagy csiperke, örögszekér-laskagomba, siitake gomba
– egy kis balzsamecet
– vegyes salátamix
– vaj a gombák és a hagyma megpirításához

Elkészítés: Vajon megpirítjuk a felszeletelt gombákat és a felszeletelt hagymát (sózzuk, borsozzuk!), a halkonzervet deszkán apró szeletekre vágjuk, majd a tálaláshoz használt tányérra felváltva helyezzük el a halat, a babot, a gombákat, a hagymát, és a salátaleveleket. Olivaolajjal és balzsamecettel meghintjük, és fogyasztható.

Aki szeretné mindezt videón megtekinteni, itt megteheti:

Jó étvágyat!

2024. 03. 24.
Kékes Online, Gyetvai Péter
Mátra éléskamrája, Dávid Krisztina