Játékos kulcskereséssel egybekötött családi napot tartanak július 29-én Feldebrőn. A cél, hogy a nemrégiben felújított óvodát megismerjék, bebarangolják a kicsik és szüleik. Ehhez mit kell tenni? Megtalálni az épület kulcsát. A kedves programra Rácz-Antal Nikoletta óvodavezető invitál.

Megújult a település óvodája. Milyen fejlesztések valósultak meg?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a 2021-22-es nevelési évet a teljes körűen felújított óvodában kezdhetjük meg, mely sikeres pályázati elbírálás alapján új berendezésekkel, eszközökkel, udvari játékokkal lesz ellátva. Az őszt egy heterogén összetételű csoporttal, 20 óvodás kisgyermekkel fogjuk kezdeni.

Önnek is új lesz az intézmény, hisz nemrégiben került ide. Meséljen magáról, terveiről!

Valóban, óvodavezetőként az első évemet idén augusztusban fogom megkezdeni, amit kellő ambícióval, kíváncsian várok. Történelem-pedagógia szakos tanári, német nyelvtanári és óvodapedagógiai végzettséggel rendelkezem. Az utóbbi időben az egyik egri óvoda magyar-német csoportjának német nyelvű óvodapedagógusaként tevékenykedtem. Tudatosan törekszem arra, hogy minőségi pedagógiai munka biztosításával, az élménypedagógiai nevelés támogatásával, változatos tevékenységekkel megnyerjem a településen élő szülők bizalmát. Terveim között szerepel a játékos idegen nyelvhez szoktatás német és magyar nyelven, valamint a környezettudatos gondolkodás kialakítása is.

Július 29-én 15 órától családi nap lesz, ennek egyik programeleme a játékos kulcskeresés a megújult intézményhez. Milyen programokat terveznek még aznap?

A csütörtöki családi napot ismerkedési céllal terveztem. Fontosnak tartom ugyanis, hogy az új környezetbe, új óvónénikhez érkező gyermekek az első találkozás után újra szívesen jöjjenek óvodába. Mindennek megteremtéséhez változatos tevékenységekkel teli, interaktív, játékos, élmény alapú tevékenységeket terveztem.

 

Megkerestük a település polgármesterét, Jakab Ernőt is, aki kérdésünkre elmondta, javában zajlik a feldebrői óvoda felújítása. A munkálatokra közel 112 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Program keretében. A felújítás során szinte teljes egészében megújul, pontosabban megújult az intézmény, hiszen már csak apróbb munkálatok és a beltéri bútorok beszerzése van hátra. Jakab Ernő elmondta azt is, a Magyar Falu Programban szintén sikeresen pályáztak egy játszóudvar kialakítására. Erre 5 millió forintot fordíthatnak, a munka pedig hamarosan kezdetét veszi, a csöppségek és a feldebrői családok nagy örömére.

 

2021. július 28.

Kékes Online, K. B.

Fotó: beküldött, Feldebrő Könyvtára Facebook oldala