A Parádfürdői Kórházba ismét jó hírrel érkezett a gólya, egy ott kezelt páciensük nemrég levélben tudatta az intézménnyel: egy esztendővel ezelőtt édesanya lett!

Ahogyan egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, már többen küldtek visszajelzést a kórháznak a várva várt gyermekáldásról. A vasas-timsós gyógyvíz jótékony hatásait már a 18. században is ismerték, kúraszerű alkalmazása csökkenti például a kismedencei fájdalmat, növeli a vérbőséget, de enyhíti a változó korban előforduló tüneteket is. Összetétele és előállítása is egyedülálló, hiszen kőzet áztatásával nyerik az egyes nőgyógyászati betegségek és a meddőség kezelésére is alkalmas, savas kémhatású vizet.

Dr. Suskó Mihály orvos igazgató, szülész-nőgyógyász korábban úgy fogalmazott kérdésünkre, a meddőség hátterében gyakran a stressz, a túlsúly is állhat, így a 3 hetes kórházi kezelés során a test és a lélek harmóniájának megteremtésére törekszenek, s egyénre szabott életmód-tanácsadás és nyugodt környezet várják az érdeklődőket.

A várva várt eredmény eléréséhez nem csupán a gyógyvíz hatására építenek, a vasas-timsós ülőfürdő-kezeléseket minden esetben kiegészítik iszapkezeléssel, s gyógytornával is. Mindezek mellett, ivókúra formájában, segítségül hívják a kénes parádi vizet, valamint a mofettát is. Dr. Suskó Mihály hangsúlyozta, hogy a gyógyvizes kezelés a meddőség és más nőgyógyászati problémák esetében sem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, s az esetleges műtéti beavatkozást sem, de segítheti azok pozitív kimenetelét.

A kórházba a minap a következő levél érkezett:

Így egy évvel Lilla kislányom születése után tudatom veletek a sikertörténetünket, melyhez Ti (Parádfürdői Állami Kórház) is hozzásegítettetek. Kezdem onnan, hogy 2019 legszebb nyarát töltöttem nálatok, abban az időszakomban, ez nem is volt nehéz, mindenre nyitott voltam, minden lehetőségbe kapaszkodtam. Valahol tudat alatt éreztem, hogy nekem az utolsó nyaram lesz, amit meg jól kiélvezhetek, legalábbis mertem remélni (miközben nehéz is volt elhinni), hogy a következő nyarat már nem csak kettesben a férjemmel töltjük. Már kapcsolatunk szinte kezdetétől vágytunk arra, hogy bővüljön a családunk. 2011 őszén ismerkedtünk meg, 2013 áprilisában volt a polgári esküvőnk és 2014 júniusában meg is erősítettük házasságunkat Isten előtt is.

Kislányunk 2020. június 12-én született, addig nehéz utat jártunk be. Sokáig ismeretlen eredetű meddőségről beszéltek, nehéz volt elfogadni, folyamatosan azt éreztem, hogy valami oka kell, hogy legyen és valóban az oka az volt, amit sejtettem. Hosszú évekig egy intézménybe jártunk, mire váltottunk. A döntés időben született meg, megismerkedhettünk a legnagyobb szaktudású, legfantasztikusabb emberrel/orvossal, akit sajnálatos módon tavaly augusztusban elveszítettünk. Elvesztése mindenkinek nagyon nehéz, hisz egy gyönyörű, nagy családot hagyott itt, mindazokét, akiknek ő segített/közreműködött a szülővé válásban.
Mindegyikünk nagyon jó szívvel és szeretettel gondol rá.

Az új intézményben (a győri Kaáli Intézetben) 2019 februárjában kezdtünk, ahol aznap egy olyan személlyel is megismerkedtem a váróban, akivel azóta is tartjuk legnagyobb barátságban a kapcsolatot. A vizsgálatok során fény derült arra, hogy mi lehet a gond, ami orvosolva is lett: megtapadási probléma.

Parádfürdőn 2019 nyarán töltöttem el teljes, 3 szép hetet, nagyon jó feltöltődés volt, minden kezelési lehetőséggel éltem (vasas-timsós gyógyvizes fürdő, hévízi iszappakolás, intimtorna, relaxáció stb.), amit csak tudott nyújtani. Sok barátot ismertem meg, kettővel azóta is rendszeresen tartom a kapcsolatot. Parádfürdőre egyik kolléganőm hívta fel a figyelmemet, amiért hálás vagyok neki. A parádfürdői kúra után az új intézményünkben 2019 augusztusában készültünk az újabb (7.) lombik programra, az életkorom (39) és előzményeim miatt. Közben szeptemberben spontán megtörtént, amire régóta vágytunk, megfogant egy új Élet! Terhességem tökéletes volt, minden percét élveztem.

Én hiszem, hogy Parádfürdő is nagyon sokat segített ebben, nem csak a kezeléseivel, hanem hogy egy csodálatos környezetben, fantasztikus szakemberek és betegtársak társaságában testileg-lelkileg feltöltődtem. Ha újabb gyerekvállalás előtt állnék, nem kérdés, hogy megint itt merítenék erőt hozzá.

Egy boldog édesanya

 

2021. szeptember 8.

Korepta Lilla

Forrás: www.paradfurdo.hu