Az idősek világnapján Markazon is köszöntötték a szépkorúakat. A kézművesház udvara zenével, baráti ölelésekkel, beszélgetésekkel és sok mosollyal telt meg október 1-jén.

A település időseit elsőként Holló László polgármester üdvözölte. Mint mondta: “Hálával tartozunk idős embertársaink példamutatásáért, bölcsességéért, támogatásáért. Megbecsülésük és a róluk való gondoskodás nem kötelesség vagy feladat, hanem öröm az esztendő minden napján.”

Holló László, a település polgármestere köszönti a markazi időseket

Az ünnepségen Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is részt vett, aki beszédében úgy fogalmazott: “Megértés, együttérzés, odaforduló gondoskodás, feltétel nélküli szeretet – mindez nemcsak az Idősek világnapján, hanem minden egyes nap megilleti időseinket. S amikor mindazon felbecsülhetetlen kincsekre gondolunk, melyeket tőlük kaptunk útravalóul, jusson eszünkbe az is, mi mit adhatunk! A szép szavaknak, a türelemnek, az ölelésnek testet-lelket gyógyító ereje van. Akárcsak a közösséghez tartozásnak, a felhőtlen szórakozásnak és a zenének.”

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője

Az ünnepségen egyikből sem volt hiány, a napsütéses, őszi időben zenével és nevetéssel telt meg a kézművesház udvara és színpada.

A helyi Örökifjak daloskör és a Nagycsaládos Egyesület senior tánccsoportja is fellépett a közönség előtt, majd ismerős dallamok, slágerek csendültek fel Kállai Bori színésznő, érdemes művész, valamint Berkes János operaénekes, érdemes művész előadásában.

Kállai Bori és Berkes János a színpadon. Derűjük, sugárzó bájuk és eleganciájuk lenyűgözte a közönséget.

 

2021. október 5.

Korepta Lilla