Az új Dacia Dustert ötmillió forint állami támogatással sikerült beszerezni, az ehhez szükséges forrást a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázatrendszere biztosította – tudtuk meg Paulenka Richárd polgármestertől.

A település vezetője elmondta: nagy segítség az önkénteseknek, hogy a régi, korszerűtlen autó helyett egy vadonatúj járművel dolgozhatnak a falu biztonságáért. A helyi polgárőrség 2005-ben alakult, s mintegy 20 tagot számlál, köztük a helyi körzeti megbízottal. Rendezvényeken, ünnepségeken mindig számíthatunk rájuk! Nemrég, amikor a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny áthaladt Domoszlón szintén nélkülözhetetlenek bizonyultak a polgárőrök. Hamarosan itt lesz mindenszentek ünnepe, ekkor a temető környékének biztosítása, a parkolás szervezése, is a feladataik közé tartozik majd. Hétvégente az esti órákban járőröznek, s már a puszta jelenlétük is visszatartó erővel bír.


Tavaly is jelentős fejlesztés segítette a munkájukat: akkor, szintén a Magyar Falu Program jóvoltából, az irodát tudtuk felújítani. A lakosság nagyra értékeli a polgárőrök munkáját, hiszen szabadidejüket áldozzák arra, hogy az itt élők biztonságban érezhessék magukat és értékeiket.

2021. 10. 17.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Czímer Tamás