A Művelődési Ház és Bányász Kiállítóhelyen tartott fórumon Horváth László, a térség országgyűlési képviselője házigazdaként köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta: a jövő évi választások tétje az, hogy véget ér-e Gyurcsány Ferenc nemzetvesztő, nemzetrontó, az országot külföldi érdekeknek kiszolgáltató politikája. Eltökélten szembe kell szállnunk a balodallal, mely folyamatosan más maszkot vesz fel, de tudjuk, ugyanazok állnak mögöttük, mint 2002 és 2010 között.

Recsken, a nemzeti emlékpark emlékeztet minket a kommunista diktatúrára, a földre szállt pokolra, s nem feledhetjük, hogy a rémtetteket elkövetők szellemi örökösei és leszármazottai most vissza akarnak térni a hatalomba, miközben ők kiabálnak ránk diktatúrát.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke kifejtette: Nyugat-Európa hozzáállása az elmúlt évszázadban nem változott; hiába védjük a kontinens határait, mindig csak szálka leszünk a szemükben. Recsken nem kell elmagyarázni, hogy mit jelent a kommunizmus és az internacionalizmus. Mi azonban nem kérünk ebből a fura világból! Épp elég volt, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány 8 év alatt szétverte az oktatást és a kultúrát, és megtámadta az egyházakat. Semmi másra nem építenek, csak hazudozásra, ígérgetésekre. 2006-ban meghamisították az országjelentést, majd jött az őszödi beszéd és annak mindenki által ismert brutális következményei. Itt, Recsken nincsenek könnyű helyzetben az emberek, mégis bizonyították, s bizonyítják élni akarásukat! A Kormány célja, hogy a Recski Nemzeti Emlékpark kitörési pont lehessen a település számára, s a következő 4 évben a fejlesztése is elengedhetetlen lesz – mondta Németh Szilárd.

Hozzátette: 2010-ben lezártuk a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakot, s nem hagyjuk, hogy ismét azok ragadják meg a hatalmat, akik egyszer már tönkretették ezt az országot! A baloldali kormányzás idején 6,8%-kal csökkent a GDP, míg az Orbán-kormány alatt 7%-kal nőtt, az ország aranytartaléka pedig mára az akkori harmincszorosa. A szocialisták alatt 915 ezer álláskeresőt tartottak nyilván, az egész országban csak 3,6 millió ember dolgozott és azoknak is csak a fele adózott. Mi az elmúlt 10 évben ezzel szemben már több mint 1 millió munkahelyet teremtettünk. Gyurcsányék 200%-kal emelték meg a gáz árát, míg most Európában Magyarországon a legolcsóbb a földgáz, a villamos áram pedig a második legolcsóbb az Unióban. A nyugdíjasoktól elvették a 13. havi nyugdíjat, csökkentették a családtámogatásokat, eltörölték a családi adókedvezményt, a GYES-t 2 évre csökkentették, a lakosságot és a vállalkozásokat devizacsapdába csalták, s a rossz kormányzás árát az emberekkel fizettették meg. Az országot eladósították, kiárusították a nemzeti vagyont, kormányzásukhoz számos korrupciós botrány kötődik, egyebek mellett a 4-es metró, az autópályaépítések, a Köröshegyi-völgyhíd, az Altus, a Szeviép és az Alstom ügyei, Sukoró vagy az erzsébetvárosi ingatlanpanama – sorolta az államtitkár.

Nemzetpolitikájuk is megbukott: a határon túli magyarok ellen kampányoltak, most pedig lebontanák a kerítést, beengednék a migránsokat és ránk, a gyermekeinkre erőltetnék az LMBTQ mozgalmat.

Az újbóli baloldali kormányzással veszélybe kerülne a munka, az otthon és a család értéke, s a nemzetünk, a hagyományaink és a szabadságunk is.

Horváth László a fórum végén kiemelte: elszántnak kell lennünk, hiszen van mögöttünk teljesítmény, van mire támaszkodnunk és sajnos van mit veszítenünk is! Gyurcsányék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter például a napokban azt mondta, hogy a közvetlenül 2 ezer, közvetetten pedig további 7 ezer embert foglalkoztató, az ország villamos áram-termelésének 20%-át biztosító Mátrai Erőművet nem éri meg fenntartani. Arra bizonyára nem emlékszik már, hogy 2016-ban az erőművet a szocialista kormány adta el, a németek pedig a vételár ötszörösét vitték ki az országból nyereségként. Csak akkor lett probléma a Mátrai Erőmű, amikor az magyar tulajdonban került. Addig nem jöttek ide a zöldek, addig nem akarták bezárni sem. Az Orbán-kormány a következő időszakban 300 milliárd forintból korszerűsíti, alakítja át a stratégiai fontosságú erőművet a munkahelyek megőrzése mellett.

2021. 10. 22.
Kékes Online, Burián Orsolya