Mézeskalács házikó szépségversenyt hirdettek Gyöngyöspatán. A feladat az lesz, hogy minél szebb, ízlésesebb alkotás szülessen, amelyet majd egy zsűri értékel. Az ehető házikókat december 17-ig kell leadni. A legfontosabb információkról Lados Dóra közművelődési szervezőt kérdeztük.

Milyen technikával kell elkészíteni egy-egy mézeskalács házikó?

A mézeskalács házikót egyénileg és csoportosan is elkészíthetik azok, akik kedvet és kitartást éreznek magukban. A méret nincs meghatározva, a lényeg, hogy mindenkié egyedi, saját kezűleg elkészített mű legyen. A díszítés szintén a készítőkre van bízva, a feltétel, hogy csak ehető anyagokkal történjen, például gumicukor, franciadrazsé és más színes cukorka, dísz legyen rajta. A településen ez az első ilyen verseny, de bízva az érdeklődés sikerében, szeretnénk hagyományt teremteni a későbbiekben.

Hogyan és meddig kell benyújtani a pályaműveket?

Az elkészült házikókat december 17-ig kell személyesen leadni Gyöngyöspata Város Önkormányzatánál. A beérkezett munkákat kiállítjuk a Gyöngyöspatai Művelődési Ház és Könyvtár előterében.

A legszebb házikók jutalomban részesülnek. Milyen szempontok alapján zajlik majd az értékelés?

A házikókat lefényképezzük, majd közönségszavazásra bocsátjuk a Gyöngyöspatai Művelődési Ház és Könyvtár Facebook oldalán. December 18-23-a között lehet szavazni a házikókra. Az első 3 legtöbb szavazatot kapott mézeskalács alkotás készítőjét, készítőit jutalomban részesítjük.

Lesz még az ünnepekre hangoló programjuk a településen?

Igen, most pénteken, december 10-én 18:00-tól Adventi Lélekhangoló koncert lesz Báder Ernő és zenekara közreműködésével, valamint december 18-án tartjuk a “Szent Család Ünnepe” települési rendezvényünket.

 

2021. december 8.

Kékes Online, K. B.

Kiemelt képünk illusztráció.