Az év végi eseményekről Mezőné Kovács Edit, a KulTurDia Bélapátfalvai Kulturális, Turisztikai és Média Nonprofit Kft. ügyvezetője nyilatkozott. Elmondta: az idei adventi időszak elég sivárnak ígérkezett, miután a képviselő-testület a települési vírushelyzetre való tekintettel határozatot hozott: olyan szigorításokat vezettek be, amelyek érintették a programokat, és a művelődő közösségek foglalkozásait is.

Mi viszont úgy döntöttünk, hogy nem engedjük el ebben az évben az ünnepi időszakot, hiszen most talán még nagyobb szüksége van az embereknek a közösségi élményekre, a tartalmas időtöltésre. Több éven keresztül játszottuk az ablakdíszítős adventi kalendáriumot, tavaly kézműves ötletekkel, karácsonyi készülődős tippekkel töltöttük ki a napokat. Idén már valami újat szerettünk volna elkezdeni.

Most egy olyan adventi kalendáriumot állítottunk össze, amiben játékok, kihívások, közösen elkészíthető dolgok szerepelnek oly módon, hogy otthonról is be tud mindenki kapcsolódni a közös élménybe, illetve úgy tudja végigjátszani a kihívásokat. Így elkerülhető a csoportosulás, a helyiek biztonságban élhetik meg a programokat.

Vannak játékos szerdák, kézműves csütörtökök, süti péntekek, emellett pedig megünnepeltük a Kacsa nevű mozdony szülinapját, kerestünk elcsavargott mikulássapkákat a faluban, mézeskalácsfalut készítünk közösen, a téli napfordulóra pedig fényfestéssel készülünk, amit a beküldött gyermekrajzokból illetve téli fotókból állítunk össze.

Jó pár nap van még hátra az adventi időszakból, arra bíztatunk mindenkit, hogy kapcsolódjon be a játékba a Bélapátfalvai programok facebook oldalán, biztosan talál olyat a posztok között, ami az ő érdeklődését is felkelti majd. Mi nagyon jól szórakozunk, és úgy tűnik, a lakosok körében is kedvező fogadtatásra talált az ötlet – fogalmazott Mezőné Kovács Edit.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2021. 12. 09.
Kékes Online
Fotó: Pixabay