Családi vetélkedőt szervez a Heves Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház Heves megye öt településén, köztük Verpeléten is. A február 26-án 10 órakor induló program érdekes kalandokat kínál kicsiknek és nagyoknak, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt. Az eseményre a ház munkatársa, a program szervezője, Nagy Judit invitál.

Hogyan indult útjára ez a Heves megye öt településén is megvalósuló kezdeményezés?

A Családi vetélkedő sorozatot még 2019-ben rendezte meg először a Heves Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház. A vetélkedőt több generációs családoknak hirdettük meg, akkor hat településen. A program minden helyszínen nagy sikert aratott. Jó hangulatban, felszabadultan zajlott a több órás vetélkedő, a családok minden tagja – leküzdve a kezdeti izgalmat – felszabadultan játszott, oldotta meg a feladatokat és küzdött a győzelemért. Sajnos a járvány miatt az elmúlt két évben elmaradtak a vetélkedők, de az idei évben újra nekifutottunk és öt településen újra meghívtuk a családokat, egy nagy közös játékra. Az idei évben Szihalom, Tiszanána, Eger, Verpelét és Nagyréde családjai küzdenek meg a döntőbe jutásért. A verpeléti programot február 26-án 10 órától tartjuk a helyi közösségi házban.

Mit takar a családi vetélkedő elnevezés?

A célunk a családbarát szemléletmód kialakítása, családi összetartozás erősítése. Bevonni egyszerre gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, olyan vetélkedősort összeállítva, amihez mindenki tudására szükség van és mindenki hasznos tagja a csapatnak, családnak. A mai, rohanó világunkban igény lenne az ehhez hasonló programokra, teret adva az együttlétnek és a játéknak.

A vidámságon, közös élményeken túl miért érdemes még ellátogatni a rendezvényre?

A jó hangulat és a játék örömén kívül sok-sok nyeremény is kiosztunk a résztvevő családok között, üres kézzel senki sem távozik a nap végén. A települések győzteseit március végén várjuk a nagy megmérettetésre, ahol a fődíj egy egész napos belépő a demjéni élményfürdőbe.

 

2022. február 26.

Szerző: Kékes Online, K. B.