Már két éve igényelhet évente kétszer ingyenesen minden 18 év feletti állandó bükkszéki lakos egy gyűjtőnyi Salvus vizet. A kezdeményezésről Sági Ferenc polgármestert kérdeztük.

A Salvus vizet sokan kedvelik, ki erre, ki arra a bajára használja. Miért jó időnként vagy kúraszerűen fogyasztani ebből a gyógyvízből?

Mindenféle emésztő-szervrendszeri problémára, mint az émelygésre, puffadásra, gyomorégésre, gyomorfekély gyógyítására alkalmas, de légúti megbetegedésben inhalálásra és párologtatásra is kiváló hatású a Salvus víz.

Hogyan indult útjára ez a lehetőség, hogy a helyi lakosok ingyenesen juthatnak hozzá a Salvus vízhez?

Korábban a strandon egy csapból adott az önkormányzat meghatározott mennyiséget, de a járványhelyzet után ez megszűnt. Úgy gondoltuk, hogy mivel sokat használják, fogyasztják, valamilyen megoldást kell találni arra, hogy a helyiek továbbra is térítésmentesen hozzájuthassanak a gyógyvízhez. A Salvus Kft.-vel egyeztetve született meg az a döntés, hogy ezen túl is biztosítjuk évente kétszer ingyenesen a vizet, de már palackozott formában.

Gyomorégés, émelygés, hányinger vagy puffadás? Salvul víz lehet a megoldás! Fotó: Salvus.hu

Jövő héttől lehet regisztrálni az ingyenes Salvus vízre. Mik a feltételek?

Minden 18 év feletti bükkszéki lakcímkártyával rendelkező lakosunk igényelhet Salvus vizet, összesen egy gyűjtővel, vagyis 6x másfél litert. Regisztrálni a Polgármesteri Hivatalban lehet március 7-11-ig, hétfőtől csütörtökig 8-16, pénteken 8-13.30 óráig.

Mi volt az előző évek tapasztalata, mennyien éltek a lehetőséggel?

Elmondhatom, hogy szinte minden 18 év feletti lakosunk igénybe vette az ingyenes lehetőséget, ez körülbelül 520 fő. Ha ennyit beszorzunk kilenccel, ráadásul évente kétszer igényelhető, akkor elmondhatjuk, évente közel 100 hektoliter Salvus vizet osztunk szét a bükkszékiek között.

Szerző: Kékes Online, K. B.
Fotó: ÉCI Pék-Bolt Zsáka