Izgalmas, nem mindennapi kihívásra vár a Mátra Síszerviz! Egy páratlanul szép környezetben, a Sár-hegyen szerveznek terepfutó versenyt.

Nézz a Sár-hegyre! A múlt idők nagy királyai a hegyről elismeréssel néznek majd le rád, miképpen Te leszel a hegy terepfutó királya – ezekkel a mondatokkal csalogatják a kalandok szerelmeseit a május 14-ei, szombati megmérettetésre.

Az abasári Sár-hegy a Mátra délnyugati kapuja, ahol az áthaladás rendkívül izgalmas. Rengeteg rejtély és történet fűződik a kőgörgetegekhez, a régi mezőgazdasági parcellákhoz. Az alapkőzeten csodálatos és változatos élővilág lakozik, s egyedülálló látványt nyújt a védett árvalányhaj virágzása. A csúcsról letekintve igazán grandiózus látvány tárul a szemünk elé. Mindezt bejárni, látni, hazavinni egy óriási élmény – olvasható a felhívásban.

Banka Zsolt, a program egyik szervezője kérdésünkre úgy fogalmaz, mindenkit várnak, aki úgy érzi, bátor és kitartó spártai vér csordogál az ereiben, és szeretné kipróbálni ezt az izgalmas, nem mindennapi kihívást. Mint mondja, fantasztikus látványvilágú útvonalat terveztek, a verseny célja pedig a terepfutás népszerűsítése. A sportos, családi, szabadidős kikapcsolódás garantált az elektroszmog-mentes területen.

A rendezvényen bárki indulhat, aki megfelelő fizikai állapotban van, és teljesíteni tudja a 21 és 8 km távokat. A résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül, futva vagy gyalogolva kell végighaladniuk úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.

A szervezők azt kérik, akik kedvet kaptak a versenyen való induláshoz, mindenképp olvassák el versenykiírást, mely ide kattintva érhető el.

 

2022. május 9.

Kékes Online, K. L.